12/09/2022 12/09/2022 Τον δρόμο για την επιστροφή στο Άγιον Όρος έλαβε σήμερα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του “Άξιον Εστίν” η οποία για έξι ημέρες παρέμεινε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Κομοτηνής. Λίγο μετά την αναχώρηση της από την πρωτεύουσα της Θράκης η Ιερά Εικόνα έκανε ολιγόωρη στάση στην πόλη της Ξάνθης προς ευλογία των...
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:17

Η Παναγία “Άξιον Εστίν” ευλογεί την Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Παναγία “Άξιον Εστίν” ευλογεί την Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον δρόμο για την επιστροφή στο Άγιον Όρος έλαβε σήμερα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του “Άξιον Εστίν” η οποία για έξι ημέρες παρέμεινε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Λίγο μετά την αναχώρηση της από την πρωτεύουσα της Θράκης η Ιερά Εικόνα έκανε ολιγόωρη στάση στην πόλη της Ξάνθης προς ευλογία των πιστών κατοίκων της. Εκεί την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο κλήρος και πιστοί. Εν πομπή η Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Πετροχωρίου όπου τελέστηκε δέηση υπέρ του σύμπαντος κόσμου ενώπιον Της με τους πιστούς να συρρέουν να λάβουν τη χάρη Της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων διατύπωσε προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αίτημα προκειμένου η Ιερά Εικόνα κατά την αποχώρησή της από τη Θράκη και την Επιστροφή της εις τα ίδια, να σταθμεύσει επ΄ ολίγον εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως, προς αγιασμό του λαού και του τόπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων