10/05/2022 10/05/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου επ΄ ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από την Μικρασιατική Kαταστροφή διοργάνωσε την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 το απόγευμα εκδήλωση με τίτλο «Τιμή στους πεσόντες του Μικρασιατικού Μετώπου». Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Αμφιθέατρο...
10 Μαΐου, 2022 - 19:00

Ξάνθη: Εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή και 26ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο

Διαδώστε:
Ξάνθη: Εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή και 26ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου επ΄ ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από την Μικρασιατική Kαταστροφή διοργάνωσε την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 το απόγευμα εκδήλωση με τίτλο «Τιμή στους πεσόντες του Μικρασιατικού Μετώπου».

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Αμφιθέατρο του Δ΄ ΣΣ, εντός του Στρατοπέδου Στεφανίδη.

26ο Τακτικό Γενικό Ιερατικό Συνέδριο Ιερατικού Συνδέσμου Ξάνθης “Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ”

Την ίδια μέρα το πρωί (Δευτέρα, 9 Μαϊου) πραγματοποιήθηκε το 26ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο του Ιερατικού Συνδέσμου Ξάνθης “Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ” στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και ετέλεσε Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των Αρχιερέων, Ιερέων, Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων, Μοναχών και Μοναστριών που στο διάβα των αιώνων στελέχωσαν και διακόνησαν την Ιερά Μητρόπολη και υπηρέτησαν την τοπική μας Εκκλησία.

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του Συνεδρίου με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Διευθυντή Νεότητος και Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Λουκά Θηβών, ο οποίος ανέπτυξε με γλαφυρό και εύληπτο τρόπο το θέμα: ” Τα γνωρίσματα της Ιερωσύνης μέσα από τους βίους και το έργο των Πατέρων της Εκκλησίας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων