10/08/2022 10/08/2022 Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες (η πρώτη ήταν τον Απρίλιο και η δεύτερη τον Ιούλιο) άγνωστοι βεβήλωσαν το παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άη Γιώργη και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ  στο Μονοπάτι της Ζωής στην Ξάνθη. Δυστυχώς, παρά τις δύο προηγούμενες βεβηλώσεις, δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι ιερόσυλοι δράστες να...
10 Αυγούστου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2022 - 18:01

Ξάνθη, Μονοπάτι της ζωής: Τρίτη βεβήλωση στο παρεκκλήσι – Ιερόσυλοι δρουν ανενόχλητοι

Διαδώστε:
Ξάνθη, Μονοπάτι της ζωής: Τρίτη βεβήλωση στο παρεκκλήσι – Ιερόσυλοι δρουν ανενόχλητοι

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες (η πρώτη ήταν τον Απρίλιο και η δεύτερη τον Ιούλιο) άγνωστοι βεβήλωσαν το παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άη Γιώργη και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ  στο Μονοπάτι της Ζωής στην Ξάνθη. Δυστυχώς, παρά τις δύο προηγούμενες βεβηλώσεις, δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι ιερόσυλοι δράστες να ενεργούν ανεξέλεγκτοι και χωρίς το φόβο ότι θα συλληφθούν. 

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Χαρ. Παπαχρόνη, που είναι Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ”, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ” και φίλος του Μονοπατιού της Ζωής, «οι άγνωστοι -που μπορούν να γίνουν γνωστοί μέχρι να μπούνε οι κάμερες, αν μας αφήσουνε κάποιοι υπερευαίσθητοι «δημοκράτες», συνεχίσανε και πάλι το έργο τους τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022».

Ο ίδιος αναφέρει αναλυτικά πώς κατέληξε η ιερόσυλη επιχείρηση, τι πέτυχαν και πού απέτυχαν οι δράστες:

Δεν καταφέρανε να ανοίξουνε και πάλι τον κουμπαρά για τα κεράκια και τις δωρεές και ξεσπάσανε με μένος στα πάντα που αυτή τη φορά έχουν ως εξής…
-ανεπιτυχής προσπάθεια διάρρηξης του κουμπαρά…
-επιτυχές σπάσιμο όλων των εικόνων που είχανε τζάμι ή είχαν φιλοτεχνηθεί πάνω σε κεραμίδι…
-επιτυχές σπάσιμο του τζαμιού του ιερού του ναίσκου…
-επιτυχές σπάσιμο του καντηλιού και χύσιμο των λαδιών όπου μπορούσανε…

«Οι κάμερες θα μπούνε αφού φτάσαμε σε εκείνο το σημείο να αστυνομεύουμε τα πάντα στη ζωή μας. Οι εικόνες και οι ζημίες θα αποκατασταθούνε. Εσείς που προβαίνετε σε αυτές τις πράξεις με ποιο τρόπο θα αποκαταστήσετε τις ψυχές σας…;». καταλήγει η ανακοίνωσή του.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα σχετικά με τη βεβήλωση που είχε γίνει την Μεγάλη Εβδομάδα:

Αναφέρομαι με πόνο ψυχής στον βανδαλισμό του παρεκκλησίου στο Μονοπάτι της Ζωής μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν, δικαίωμά τους! Ο Χριστός δεν θέλει κανέναν κοντά του με το ζόρι. Οφείλουν όμως να σέβονται τα όσια και ιερά των άλλων ανθρώπων.

Ο Χριστός συγχώρησε τους σταυρωτές Του. Εγώ πατρικά εύχομαι να «έλθουν εις εαυτόν».

Άπιστοι ναι! Αλλά να είναι έντιμοι άνθρωποι».

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση για την βεβήλωση του Ιουλίου:

«Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αναγκαζόμαστε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τον βανδαλισμό του παρεκκλησίου στο Μονοπάτι της Ζωής, τον δεύτερο μέσα σε μερικούς μήνες.

Όπως και στο παρελθόν τονίσαμε, είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μην πιστεύει, ωστόσο ο σεβασμός της πίστης του καθενός από εμάς αποτελεί υποχρέωση, ειδικά σε μία πολιτισμένη κοινωνία, όπου όλοι απολαμβάνουμε το αγαθό της ελευθερίας».

Για την βεβήλωση της Μεγάλης Εβδομάδας είχε τοποθετηθεί και πάλι τότε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μέγας Βασίλειος», Ιωάννης Παπαχρόνης, περιγράφοντας την κατάσταση:

«Μέρες που είναι….αλλά έλεος βρε παιδιά…και αναφέρομαι σε παιδιά γιατί κυρίως νεολαία προβαίνει στις παρακάτω πράξεις στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι περισσότεροι γνωρίζετε το εκκλησάκι που με μεγάλο μεράκι-όπως και όλο το εγχείρημα του Μονοπατιού της Ζωής- φτιάξανε και μας παραδώσανε ο Γιώργος Κωτούλας και ο Μιχάλης Δερμετζόπουλος. Αφιερωμένο στον Άη Γιώργη και στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Είναι λυπηρές και οι τελευταίες εικόνες των ημερών που προηγήθηκαν…. από σεβασμό δεν βγάζουμε τις φωτογραφίες με τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά μέσα στο εκκλησάκι, τα σπασμένα γυαλιά από μπουκάλια και τα κάθε είδους άλλα σκουπίδια…


Αλλά κάψιμο με κερί τα πρόσωπα των αγίων στις εικόνες και η προσπάθεια μερικού εμπρησμού…ή ολικού… προσπαθώντας να καούνε τα χοντρά δοκάρια μας πάει αλλού…Ασέβεια προς όλους όχι μόνο στο θρησκευτικό συναίσθημα αλλά και στο φυσικό περιβάλλον αφού θα κινδυνέψει από πυρκαγιά και το περιαστικό δάσος αλλά και οικίες στην Παλιά Πόλη…

Ας έχουμε λοιπόν το νου μας όλοι μας…η αστυνομία υποτίθεται το έχει κατά νου διότι γίνονται και άλλες αξιόποινες πράξεις στην συγκεκριμένη περιοχή όπως διακίνηση….ουσιών…

Απλώς ας το έχουμε και εμείς στα υπόψη μας, ώστε αν μπορούμε να πυκνώσουμε τις επισκέψεις μας, για να χαρούμε ακόμη περισσότερο και την τοποθεσία και το μεράκι των εθελοντών που το συντηρούνε αλλά και να λειτουργούμε και σαν φύλακες της κοινής μας περιουσίας και της κληρονομιάς μας.

Μετά θα είναι αργά πια για δάκρυα και απόδοση ευθυνών….Στέλλα…

ΥΓ. Ας ξαναθυμηθεί λίγο πιο πολύ το συγκεκριμένο μέρος και η αστυνομία μας και η διοίκηση του Δήμου μας». 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων