06/05/2022 06/05/2022 Με τίτλο «ο δρόμος της θυσίας» ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων εξέδωσε το μήνυμά του για την Κυριακή των Μυροφόρων Γυναικών, 8 Μαΐου. “Η σημερινή ευαγγελική περικοπή, μέσα στα πολλά πρόσωπα που προβάλλει, αναδεικνύει την μορφή του Ιωσήφ από Αριμαθαίας. Τον προσδιοιρίζει κατ’ αρχήν ως «ευσχήμονα βουλευτή». Ο χαρακτησισμός του ευσχήμονος παραπέμπει στον...
06 Μαΐου, 2022 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2022 - 19:38

Ξάνθης Παντελεήμων: Ο δρόμος της θυσίας

Διαδώστε:
Ξάνθης Παντελεήμων: Ο δρόμος της θυσίας

Με τίτλο «ο δρόμος της θυσίας» ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων εξέδωσε το μήνυμά του για την Κυριακή των Μυροφόρων Γυναικών, 8 Μαΐου.

“Η σημερινή ευαγγελική περικοπή, μέσα στα πολλά πρόσωπα που προβάλλει, αναδεικνύει την μορφή του Ιωσήφ από Αριμαθαίας. Τον προσδιοιρίζει κατ’ αρχήν ως «ευσχήμονα βουλευτή». Ο χαρακτησισμός του ευσχήμονος παραπέμπει στον Χριστό και κόσμιο τρόπο εξωτερικής συμπεριφοράς, σε μια αβρότητα και ευγένεια προς όλους.  Η ιδιότητα του βουλευτή παραπέμπει στο μέλος του Συνεδρίου, του ανώτατου οργάνου διοικήσεως του λαού του Ισραήλ, αλλά και του ναού του Σολομώντος”, αναφέρει μεταξύ αλλων ο Σεβασμιώτατος.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων