12/08/2021 12/08/2021 Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι το «Πάσχα του Καλοκαιριού», μία μεγάλη γιορτή της εκκλησίας μας κατά την οποία ο λαός μας δείχνει την αγάπη του προς το πρόσωπο της Θεοτόκου, στα χέρια της οποίας προσευχητικά εναποθέτει τις αγωνίες και τις ελπίδες του. Ολόκληρη η πατρίδα μας είναι στολισμένη με Ιερούς Ναούς, Ιερές Μονές...
12 Αυγούστου, 2021 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2021 - 14:31

Μητρόπολη Ξάνθης: Ο Δεκαπενταύγουστος είναι το «Πάσχα του καλοκαιριού»

Διαδώστε:
Μητρόπολη Ξάνθης: Ο Δεκαπενταύγουστος είναι το «Πάσχα του καλοκαιριού»

Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι το «Πάσχα του Καλοκαιριού», μία μεγάλη γιορτή της εκκλησίας μας κατά την οποία ο λαός μας δείχνει την αγάπη του προς το πρόσωπο της Θεοτόκου, στα χέρια της οποίας προσευχητικά εναποθέτει τις αγωνίες και τις ελπίδες του.

Ολόκληρη η πατρίδα μας είναι στολισμένη με Ιερούς Ναούς, Ιερές Μονές και Ξωκκλήσια αφιερωμένα στη χάρη Της, τα οποία κατά τον Δεκαπενταύγουστο προσελκύουν πλήθη προσκυνητών.
Στην Ξάνθη, ο λαός εκδηλώνει την αγάπη και την ευλάβειά του προς την Θεοτόκο κυρίως με το πάνδημο προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης που ξεκινά στις 14 Αυγούστου το απόγευμα με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και κορυφώνεται στις 15 Αυγούστου με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Είναι μία μεγάλη πανήγυρις για την Εκκλησία της Ξάνθης, η οποία με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα εορτάζει με λαμπρότητα κάθε χρόνο. Οι ιδιαίτερες συνθήκες, που υπάρχουν φέτος δεν θα παρεμποδίσουν την διεξαγωγή της πανηγύρεως,  η οποία θα τελεσθεί κανονικά όπως κάθε χρόνο. Η Ιερά Μητρόπολη συνιστά στους ευλαβείς προσκυνητές να προσέρχονται στην Ιερά Μονή με ευταξία, προσοχή και μέριμνα για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της περιοχής.

Η Ιερά Μονή θα παραμείνει ανοιχτή για προσκύνημα από την πρωία της 14ης Αυγούστου μέχρι και βράδυ της 15ης Αυγούστου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων