07/09/2019 07/09/2019 Τα ιερά προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου επισκέφτηκαν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Αστανάς και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος μαζί με ομάδα προσκυνητών από την Ορθόδοξη Εκκλησία του Καζακστάν. Ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελέημωνα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της περιοχής και στα σημαντικά...
07 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2019 - 11:40

Ο Μητρ. Καζακστάν επισκέφτηκε την Ι. Μ. Ξάνθης

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Καζακστάν επισκέφτηκε την Ι. Μ. Ξάνθης

Τα ιερά προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου επισκέφτηκαν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Αστανάς και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος μαζί με ομάδα προσκυνητών από την Ορθόδοξη Εκκλησία του Καζακστάν.

Ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελέημωνα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της περιοχής και στα σημαντικά κοινωνικά έργα της Ιεράς Μητρόπολης όπως την λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου, ιατρείου και κατασκήνωσης, την παροχή “γευμάτων αγάπης” για όσους έχουν ανάγκη και την δημιουργία μονάδας ανοιχτής φροντίδας ηλικιωμένων. Ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι ο θεμέλιος λίθος του έργου που σχετίζεται με την νεολαία μπήκε από έναν εκ των προκατόχων του, τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Πολύκαρπο, ο οποίος είχε οργανώσει εκπαιδευτικά ιδρύματα για τα ορφανά – θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Από την πλευρά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για την Ορθοδοξία στο Καζακστάν και μίλησε για την εκπαιδευτική διαδικασία στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Μητροπολιτικής Περιφέρειας του Καζακστάν, την Θεολογική Σχολή του Αλμάτι. Επίσης, αναφέρθηκε στην υλοποίηση σημαντικών κοινωνικών έργων όπως η λειτουργία ορφανοτροφείου καθώς και η παροχή στέγης για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην συνέχεια, επισήμανε την εντατικοποίηση του έργου που επιτελείται για την νεολαία στις επισκοπές του Καζακστάν με την ανάπτυξη των κατηχητικών σχολείων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο ιεράρχες επισκέφτηκαν το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, το μοναστήρι της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας, ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Θράκης. Στο καθολικό που είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου, η ομάδα των προσκυνητών προσευχήθηκε για την χώρα του Καζακστάν ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο μουσείο της Ιεράς Μονής.

Επίσης, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε και την Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων “Άγιος Παντελεήμωνας”.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών και βιβλίων μεταξύ των δύο ιεραρχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων