14/12/2021 14/12/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, τηρουμένων όλων των υγιειονομικών μέτρων, τελέστηκε την Τρίτη 14, Δεκεμβρίου 2021 ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας για τον Άγιο Ελευθέριο και της μητέρας αυτού Αγίας Ανθίας στον ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Ξάνθη. Στο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από...
14 Δεκεμβρίου, 2021 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2021 - 22:51

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Ελευθέριο Ξάνθης

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Ελευθέριο Ξάνθης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, τηρουμένων όλων των υγιειονομικών μέτρων, τελέστηκε την Τρίτη 14, Δεκεμβρίου 2021 ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας για τον Άγιο Ελευθέριο και της μητέρας αυτού Αγίας Ανθίας στον ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Ξάνθη.

Στο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ιερού ναού Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού θρόνου πατέρα Άνθιμο Κωσταράκη και κληρικούς από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης. Στον Ιερό Ναό τέθηκε προς προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου Ελευθερίου, που φυλάσσεται μόνιμα στον ναό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, o οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ελευθερίου και στα μαρτύρια που βίωσε.

Πηγή: Μαίρη Δαληκριάδου-xanthinews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων