27/08/2021 27/08/2021 Την 29η Αυγούστου η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και η πόλη της Ξάνθης τιμά τον Προστάτη και Πολιούχο Άγιο της. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθούν σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα: Το Σάββατο 28 Αυγούστου και ώρα...
27 Αυγούστου, 2021 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2021 - 11:30

Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός της Ξάνθης – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός της Ξάνθης – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την 29η Αυγούστου η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και η πόλη της Ξάνθης τιμά τον Προστάτη και Πολιούχο Άγιο της.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθούν σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Το Σάββατο 28 Αυγούστου και ώρα 7:00μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ κατά 8:30μ.μ., θα ολοκληρωθεί με την Αρτοκλασία και την εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου
της Εορτής.

Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 07:00 – 10:30π.μ.  θα τελεσθεί Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Tις ως άνω Ιερές Ακολουθίες θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, και ο Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων