21/02/2022 21/02/2022 “Η Θράκη και η Ξάνθη αποτελούν ένα πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετική πίστη και διαφορετικό πολιτισμό” δήλωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων στην τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ολοκαυτώματος των 526 Ελλήνων Εβραίων της Ξάνθης, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, που έγιναν την Κυριακή στην πλατεία Ελευθερίας παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων...
21 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2022 - 9:25

Παντελεήμων: Θράκη και Ξάνθη αποτελούν πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης

Διαδώστε:
Παντελεήμων: Θράκη και Ξάνθη αποτελούν πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης

“Η Θράκη και η Ξάνθη αποτελούν ένα πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετική πίστη και διαφορετικό πολιτισμό” δήλωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων στην τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ολοκαυτώματος των 526 Ελλήνων Εβραίων της Ξάνθης, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, που έγιναν την Κυριακή στην πλατεία Ελευθερίας παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως.

Ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι θα ήταν άδικο και παράλειψη να μην αναφερθεί η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τους διωγμούς και την εξόντωση των Εβραίων, η οποία, όπως είπε, αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο.

” Η Ξάνθη και οι πολίτες της σήμερα εξοφλούν ένα χρέος προς τους Εβραίους συμπολίτες μας. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε για την ειρήνη και την ειρηνική συμβίωση όλου του κόσμου. Και η Θράκη και η Ξάνθη αποτελούν ένα πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετική πίστη και διαφορετικό πολιτισμό και ευχόμαστε να μην επιτρέψει ο Θεός κανένας λαός σε κανένα σημείο του κόσμου να γνωρίσει ξανά μία τέτοια θηριωδία”, είπε ο Σεβασμιώτατος.

(Φωτο: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων