04/11/2020 04/11/2020 Με κατάνυξη εορτάσθηκε το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι, η Ανάμνησις της Ανακομιδής και της Καταθέσεως των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Λύδδα της Ιόππης. Το εσπέρας της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά της Λιτής, χοροστατούντος του Σεβασμ....
04 Νοεμβρίου, 2020 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2020 - 10:08

“Eίμαστε όλοι ασθενείς από τα πάθη και τις αμαρτίες μας”

Διαδώστε:
“Eίμαστε όλοι ασθενείς από τα πάθη και τις αμαρτίες μας”

Με κατάνυξη εορτάσθηκε το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι, η Ανάμνησις της Ανακομιδής και της Καταθέσεως των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Λύδδα της Ιόππης.

Το εσπέρας της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά της Λιτής, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου  Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Στο πέρας της Ακολουθίας εψάλησαν τα Εγκώμια του Αγίου Γεωργίου, ενώπιον της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου του.

Στο κήρυγμά του περί της Εορτής προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Άγιος Γεώργιος, ο μεγάλος αυτός Άγιος της Εκκλησίας μας που στέκει άγρυπνος φρουρός εδώ, στο μεθόριο των δύο Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, να χαρίζει σε όλους όσοι επικαλούνται τη χάρη του ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία και δύναμη, να μας απαλλάττει από κάθε ασθένεια, διότι είμαστε όλοι ασθενείς από τα πάθη και τις αμαρτίες μας, να μας καθιστά πλούσιους όχι σε υλικά αγαθά, αλλά σε αρετές».

Στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχιμ. Ιωακείμ Ραπτάκη και τους Πατέρες που μετείχαν της Ακολουθίας ευχήθηκε μακροημέρευση βίου και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ταις πρεσβείαις του Αγίου Γεωργίου, να τους χαρίζει πάντοτε πλούσια την ευλογία και το έλεός Του.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου «Χαρακίτη» Κριτσάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων