19/09/2021 19/09/2021 Οι Σχολές Βυ­ζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Πέτρας και Χερρονήσου, θα λειτουργήσουν και φέτος, τηρουμένων των απαραιτήτων μέτρων υγειονομικής προστασίας, που προβλέπονται από τις αποφάσεις της Πολιτείας. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Πέτρας είναι ανα­γνω­ρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού (αριθμ. ΦΕΚ 1275, τ. 2, 71996/1879) και διευθύνεται από τον Άρχοντα...
19 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2021 - 15:32

Έναρξη μαθημάτων στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής

Διαδώστε:
Έναρξη μαθημάτων στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής

Οι Σχολές Βυ­ζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Πέτρας και Χερρονήσου, θα λειτουργήσουν και φέτος, τηρουμένων των απαραιτήτων μέτρων υγειονομικής προστασίας, που προβλέπονται από τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Πέτρας είναι ανα­γνω­ρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού (αριθμ. ΦΕΚ 1275, τ. 2, 71996/1879) και διευθύνεται από τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκ­κλησίας κ. Αντώνιο Πλαίτη, πλαισιούμενο από εκλεκτούς συνεργάτες στη Νεάπολη, τον Άγιο Νικόλαο, τα Μάλια, την Χερσόνησο και το Τζερμιάδο.

Η φοίτηση στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής είναι πενταετής. Στο τέλος κάθε διδακτικού έτους διεξάγονται προαγωγικές, πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις από επιτροπή που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Σχολής, μετά την αποφοίτησή τους, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πτυχίο ή δίπλωμα, με το οποίο μπο­ρούν να διδάξουν ως καθηγητές σε μουσικά σχολεία ή ακόμα να αποκατα­στα­θούν σε άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα ή να στελεχώσουν τα αναλόγια των Ιερών Ναών.

Η Σχολή Αγιογραφίας στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι και της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Στη Σχολή διδάσκεται η τέχνη της Αγιογραφίας της Κρητικής Σχολής. Υπεύθυνος και διδάσκαλος της Σχολής είναι ο π. Θεμιστοκλής Ματθαιάκης.

Η Σχολή Ξυλογλυπτικής στεγάζεται στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Υπεύθυνος είναι ο κ. Νικόλαος Μάνεσης. Η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας, μέσω αυτής της Σχολής, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη των νιταδώρων που γέννησε ο συγκεκριμένος τόπος, των οποίων τα περίτεχνα διάτρητα τέμπλα στολίζουν τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως.

Ο Αγιασμός των ως άνω Σχολών θα τελεσθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6.00 μ.μ., στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πόλεως Αγίου Νικολάου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων