21/05/2020 21/05/2020 Tην ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου τίμησαν στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου. Το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην περιοχή «Όρμος», πόλεως Αγίου Νικολάου. «Εορτάζουμε σήμερα την ανακομιδή και τη μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του από τα...
21 Μαΐου, 2020 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 10:35

Η Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου

Διαδώστε:
Η Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου

Tην ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου τίμησαν στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου. Το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην περιοχή «Όρμος», πόλεως Αγίου Νικολάου.

«Εορτάζουμε σήμερα την ανακομιδή και τη μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας το έτος 1087», ανέφερε στο κήρυγμα προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος και σημείωσε: «Είμαστε πολύ τυχεροί που η πόλις του Αγίου Νικολάου έχει για πολιούχο και προστάτη της έναν από τους πιο αγαπητούς και θαυματουργούς Αγίους της Εκκλησίας μας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτό το πανέμορφο εκκλησάκι που μαρτυρεί την παράδοση της Εκκλησίας· διότι για αιώνες ο τόπος μας δόξαζε και λάτρευε τον εν Τριάδι Ένα Θεό, τον Θεό στον οποίο πίστευσε έργοις και λόγοις ο Άγιος Νικόλαος».

Ο Σεβασμιώτατος συνέχισε την ομιλία του περιγράφοντας τις αρετές και τα χαρίσματα που διέκριναν την προσωπικότητα του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας. Υπεγράμμισε όμως ιδιαιτέρως την γνήσια Πίστη του στον αληθινό Θεό και τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε για να την διατηρήσει αληθινή και ανόθευτη από τις αιρέσεις· διότι ας θυμηθούμε ότι ο Άγιος Νικόλαος ήταν ένας από τους 318 Θεοφόρους Πατέρες που έλαβαν μέρος στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο που συνεκλίθη το έτος 325 επί Μεγάλου Κωνσταντίνου στη Νίκαια της Βηθανίας και η οποία κατεδίκαζε την αίρεση του Αρείου.

Ο Σεβασμιώτατος συνέδεσε την σύγχυση που προκαλούσε ο αρειανισμός, προσπαθώντας να ερμηνεύσει λογικά και διανοητικά το Μυστήριο της Θεολογίας (το οποίο όμως δεν εξηγείται αλλά αποκαλύπτεται), με την σημερινή αμφισβήτηση του Μυστηρίου της Θείας Μεταλήψεως από επιστήμονες και διανοούμενους, με πρόσχημα την δοκιμασία της πανδημίας. Προέτρεψε λοιπόν τους χριστιανούς, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, να μην επηρεάζονται από όλους εκείνους που διαδίδουν ότι η ασθένεια και η φθορά μεταδίδεται από το Άγιο Ποτήριο, αλλά να διατηρήσουν άφθαρτη την Πίστη προς τον Χριστό έχοντας τη βεβαιότητα ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι η ζωή και ανάσταση ημών.

Την Εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός.

Την Τετάρτη 20 Μαΐου τελέσθηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό της πόλεως Αγίου Νικολάου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου να μας δίδει υγεία και δύναμη για να ξεπεράσουμε ταχέως την δοκιμασία της πανδημίας και να κρατούμε πάντοτε όρθια την Πίστη στον Αναστάντα Κύριο, στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που διανύει η Πατρίδα και το Έθνος μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων