02/07/2022 02/07/2022 Στις πανηγύρεις των Αγίων Αναργύρων στο Μέσα Λασιθάκι και στον Μίλατο βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, κατά το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Το απόγευμα της Πέμπτης, 30ης Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Μιλάτου. Στο...
02 Ιουλίου, 2022 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2022 - 12:50

Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στη Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου

Διαδώστε:
Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στη Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου

Στις πανηγύρεις των Αγίων Αναργύρων στο Μέσα Λασιθάκι και στον Μίλατο βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, κατά το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 30ης Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Μιλάτου. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε προς τους ευσεβείς χριστιανούς: «Ανέτειλε και πάλι, αγαπητοί μου αδελφοί, η πανένδοξος και πανευφρόσυνος Εορτή των Αγίων ενδόξων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, των οποίων η χάρη είναι ανεξάντλητος, δεν τελειώνει ποτέ –διότι αυτή η χάρη προέρχεται από τον Δωρεοδότη Χριστό.

Όσο ζητούμε τη χάρη του Θεού διά των Αγίων Αναργύρων, τόσο αυτή υπερχειλίζει και τόσο πολύ περισσεύει. Μόνο με την επίκληση των ονομάτων των Αγίων Αναργύρων, μπορούμε να θεραπευθούμε από ανίατα πάθη, από ανίατες ασθένειες, ψυχικές και σωματικές».

Στο Μέσα Λασιθάκι

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 1 Ιουλίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Μέσα Λασιθάκι Οροπεδίου Λασιθίου.

Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου προς τον περιεστώτα λαό, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Οι δύο ανάργυροι ιατροί, που κατάγονταν από την Ρώμη, αξιώθηκαν διά της χάριτος του Θεού να επιτελέσουν και να συνεχίζουν να επιτελούν θαύματα πολλά, γιατί αγάπησαν πραγματικά τον Χριστό. Τον αγάπησαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους και δεν δίστασαν να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους την ίδια, παρά να Τον αρνηθούν.

Αγαπώντας τον Θεό, αγάπησαν εν συνεχεία τον συνάνθρωπο και ολόκληρη την κτίση. Διότι η γνήσια αγάπη δεν περιορίζεται στον εαυτό μας ή στους οικείους μας μόνο, αλλά εκτείνεται σε όλα τα δημιουργήματα του Θεού, στα έμψυχα και τα άψυχα. Αυτός που έχει στην καρδιά του αυτή την τέλεια αγάπη είναι ο αληθινός χριστιανός, αυτός μπορεί να ονομάζεται γνήσιος και αληθινός μαθητής του Χριστού.

Γι’ αυτό τα ονόματα των Αγίων Αναργύρων, αιώνες τώρα, παραμένουν γνωστά σε εμάς, αλλά και η χάρη τους έρχεται ασταμάτητα σε όλους εμάς που τους επικαλούμαστε με πίστη και ευλάβεια. Γι’ αυτό και κάθε ναός που είναι αφιερωμένος στη χάρη τους δίδει την χάρη των ιάσεων στους προστρέχοντες σε αυτόν, αρκεί εμείς να την ζητήσουμε από τους Αγίους με την καρδιά μας, αρκεί εμείς να μένουμε σταθεροί στην Πίστη μας προς τον αληθινό Θεό –διότι Αυτός είναι ο Λυτρωτής και Σωτήρας του κόσμου όλου».

Προ της απολύσεως τελέσθηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει του μηνός Ιουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων