07/01/2021 07/01/2021 Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ο Όρθρος, ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων τελέσθηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρ κ. Γερασίμου. Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά για τους πιστούς εκ της ραδιοφωνικής συχνότητας 104.4 Fm....
07 Ιανουαρίου, 2021 - 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2021 - 19:03

Η Εορτή των Θεοφανείων στον Άγιο Νικόλαο

Διαδώστε:
Η Εορτή των Θεοφανείων στον Άγιο Νικόλαο

Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ο Όρθρος, ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων τελέσθηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρ κ. Γερασίμου. Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά για τους πιστούς εκ της ραδιοφωνικής συχνότητας 104.4 Fm.

Προ της απολύσεως ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης επί τη Εορτή των Θεοφανείων.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης, εν συνεχεία, απηύθυνε το δικό του εόρτιο μήνυμα προς το ευσεβές εκκλησίασμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως: «Τελέσαμε και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια, Εορτή με την οποία ο Θεός φανέρωσε στον κόσμο το Φως το αληθινό. Καλούμαστε κι εμείς, αγαπητοί μου αδελφοί, αν θέλουμε να είμαστε αληθινοί χριστιανοί να ακολουθήσουμε αυτό το Φως. Με τη χάρη του Επιφανέντος Θεού να προσπαθούμε πάντοτε να πορευόμαστε στο Φως που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών, στο Φως που μεταμορφώνεται και γίνεται αγάπη και πίστη στον κόσμο. Προσευχόμαστε ο Επιφανείς Θεός να χαρίζει σε όλο τον κόσμο την χάρη και την χαρά Του. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους!».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων