04/01/2023 04/01/2023 Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νικηφόρου του λεπρού στην Μητρόπολη Πέτρας και Χεροννήσου. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Κατά της διάρκεια της Αγρυπνίας οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να...
04 Ιανουαρίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2023 - 17:33

Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως για τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως για τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νικηφόρου του λεπρού στην Μητρόπολη Πέτρας και Χεροννήσου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Κατά της διάρκεια της Αγρυπνίας οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Πατρός.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς είπε: “… Ο Όσιος Νικηφόρος είναι ένας άγιος κρητικός, ένας άγιος αγαπητός στον λαό μας, που κατά την περίοδο της πανδημίας το ιερό λείψανό του βρισκόταν εδώ, στη Μεγάλη Παναγία, διαρκώς προς προσκύνηση και ευλογία. Απ’ άκρου εις άκρον της Μητροπόλεως ψαλλόταν η Ιερά Παράκλησή του και έτσι ο Θεός, με τις πρεσβείες του Οσίου, μας βοήθησε να ξεπεράσουμε την πανδημία χωρίς να απωλέσουμε πολλούς αδελφούς μας. Ευχόμαστε ο Θεός να μας αξιώσει να κτίσουμε ένα ναό στη χάρη του, για να έχει ο Όσιος το δικό του σπίτι, όπου θα τον τιμούμε και θα τον προσκυνούμε…

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων