23/04/2022 23/04/2022 Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, 22 Απριλίου, οι Ακολουθίες των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος πόλεως Αγίου Νικολάου Κρήτης, χοροστατούντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ. Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε με πομπή η περιφορά του Επιταφίου μετά των χορών που έψαλλαν το “Ὅτε...
23 Απριλίου, 2022 - 20:07
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 21:28

Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο πρωί στη Μητρόπολη Πέτρας

Διαδώστε:
Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο πρωί στη Μητρόπολη Πέτρας

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, 22 Απριλίου, οι Ακολουθίες των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος πόλεως Αγίου Νικολάου Κρήτης, χοροστατούντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ. Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε με πομπή η περιφορά του Επιταφίου μετά των χορών που έψαλλαν το “Ὅτε ἐκ τοῦ ξύλου σέ νεκρόν…” και η τοποθέτησίς του εις το προς τούτο ετοιμασθέν κουβούκλιον.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας το θείο δράμα έφτασε στην κορύφωσή του με τον ενταφιασμό του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε μετά του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ στην Ακολουθία του Όρθρου του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου (Ακολουθία του Επιταφίου), στον κατάμεστο από ευλαβείς χριστιανούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Μετά την Ενάτη Ωδή εψάλησαν οι τρεις Στάσεις των Εγκωμίων και τα Ευλογητάρια προς τον Επιτάφιο Ιησού Χριστό. Ακολούθησε η Έξοδος του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό και η περιφορά Του στις κεντρικές οδούς της πόλεως, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Νεαπόλεως.

Παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Σταύρος Σπανουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Διοίκησης Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεαπόλεως κ. Ιωάννης Μηναδάκης και εκπρόσωποι αρχών και φορέων του τόπου.

Μ. Σάββατο πρωί: Η πρώτη Ανάσταση

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα και καθεξής η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος πόλεως Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων