30/09/2019 30/09/2019 Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κριτσάς. Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφέρεται στην σημασία της προς αλλήλους αγάπης. «Ο Χριστός μας προτρέπει να συμπεριφερόμαστε στους συνανθρώπους μας με τον ίδιο τρόπο...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2019 - 15:51

Μητρ. Πέτρας: “Να πράττουμε το καλό χωρίς ανταλλάγματα”

Διαδώστε:
Μητρ. Πέτρας: “Να πράττουμε το καλό χωρίς ανταλλάγματα”

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κριτσάς.

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφέρεται στην σημασία της προς αλλήλους αγάπης. «Ο Χριστός μας προτρέπει να συμπεριφερόμαστε στους συνανθρώπους μας με τον ίδιο τρόπο που επιθυμούμε να συμπεριφέρονται και σε εμάς· να μας σέβονται, να μας συγχωρούν και κυρίως να μας αγαπούν. Επεξηγεί όμως ποιο είδος αγάπης ζητεί από εμάς· μας συμβουλεύει να αγαπάμε τους εχθρούς μας, να πράττουμε το καλό και να δανείζουμε χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς ανταπόδοση από κανέναν, για να απολαμβάνουμε πάντοτε την πλούσια χάρη και το μέγα Του έλεος και να είμαστε γνήσια παιδιά Του.

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δίδει την σαφή εντολή της προς αλλήλους αγάπης, θέλοντας να διεγείρει την ψυχή μας προς την πραγματοποίηση της αληθινής κοινωνίας με τον πλησίον. Διότι η αγάπη προς τον πλησίον και προς τον Θεόν είναι αλληλένδετες· η ύπαρξη της μίας προϋποθέτει την ύπαρξη της άλλης. Γι᾽ αυτό και η μοναδική Εντολή της Καινής Διαθήκης είναι «αγαπάτε αλλήλους», καθώς σε αυτή στηρίζονται και ο λόγος και η μορφή της και κάθε έκφραση της εν Χριστώ ζωής.

Παράδειγμα, οδηγός και βοηθός στην προσπάθειά μας αυτή είναι ο ίδιος ο Χριστός, που ως Θεός αγαπά και τους δικαίους και τους αδίκους, που έγινε άνθρωπος και έπαθε για τις δικές μας αμαρτίες, που αναστήθηκε χαρίζοντας σε όλους εμάς την προοπτική της όντως ζωής, την προοπτική της αναστάσεως, της πνευματικής χαράς που μόνο η σταυρική αγάπη μπορεί να πραγματώσει μέσα μας και γύρω μας. Γι᾽ αυτό αν θέλουμε να είμαστε κατ᾽ ουσίαν και όχι κατά συνήθειαν χριστιανοί θα πρέπει να εφαρμόζουμε το Θέλημα του Θεού στη ζωή μας».

Εξ αφορμής της ενάρξεως των κατηχητικών σχολείων και δραστηριοτήτων, των νεανικών συνάξεων και των εσπερινών ομιλιών στις Ενορίες της Μητροπόλεως, την Κυριακή του Σπορέως, 13 Οκτωβρίου, ο σεβαστός Ποιμενάρχης παρακίνησε τους ευσεβείς χριστιανούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Εκκλησίας, να θυσιάσουν λίγο από τον χρόνο τους, συμμετέχοντας με τα παιδιά τους στις κατηχητικές αυτές συνάξεις που στόχο έχουν να διδάξουν την Ορθόδοξη Πίστη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων