28/07/2021 29/07/2021 Την Κυριακή 25 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πρίνας. Ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το χωριό της Πρίνας, με αφορμή την πυρκαγιά που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς –ευτυχώς– να προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και να αλλοιώσει το φυσικό κάλλος της περιοχής. Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ανέφερε,...
28 Ιουλίου, 2021 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 2:12

Μητροπολίτης Πέτρας: Ευχαριστούμε τον Θεό που μας γλίτωσε από τη φωτιά

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Πέτρας: Ευχαριστούμε τον Θεό που μας γλίτωσε από τη φωτιά

Την Κυριακή 25 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πρίνας. Ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το χωριό της Πρίνας, με αφορμή την πυρκαγιά που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς –ευτυχώς– να προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και να αλλοιώσει το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ανέφερε, πως «Ήρθαμε σήμερα εδώ για να δοξολογήσουμε και να ευχαριστήσουμε τον Αφέντη Χριστό, που μας προστάτεψε και αυτή τη φορά από την καταστροφική πορεία της φωτιάς και να Τον παρακαλέσουμε πάντοτε να μας προστατεύει από κάθε κακό, από κάθε θλίψη, δοκιμασία και πειρασμό».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία αναφέρεται στην αχάριστη συμπεριφορά που πολλές φορές οι άνθρωποι επιδεικνύουν απέναντι στις ευεργεσίες του Θεού: «Από τη σημερινή ευαγγελική διήγηση βλέπουμε πώς οι άνθρωποι πολλές φορές διώχνουν τον Χριστό από τη ζωή τους, παρότι έχουν δεχθεί, έχουν ζήσει και ζουν καθημερινά τις αναρίθμητες ευεργεσίες Του. Όταν ο Χριστός έφθασε στην πόλη των Γεργεσηνών θεράπευσε δύο δαιμονιζόμενους και επέτρεψε στους δαίμονες να εισέλθουν στην αγέλη των χοίρων, οι οποίοι όμως όρμησαν στο γκρεμό και πνίγηκαν στα νερά της λίμνης. Και με ποιό τρόπο οι κάτοικοι της πόλεως ανταπέδωσαν τη βοήθεια και την ευεργεσία του Θεού; Τον εκδίωξαν υποστηρίζοντας ότι είναι ζημιά γι’ αυτούς, αφού έπνιξε τα ζωντανά και τους κατέστρεψε οικονομικά. Έτσι κι εμείς αρκετές φορές προτιμούμε στη ζωή μας τους χοίρους από τον Χριστό, προτιμούμε να παραδινόμαστε και να μένουμε εγκλωβισμένοι στα πάθη και τις αμαρτίες μας και να γυρίζουμε την πλάτη μας στον Χριστό. Ο Χριστός όμως, παρότι είμαστε αμαρτωλοί και Του γυρνάμε καθημερινά την πλάτη, συνεχίζει να είναι δίπλα μας, να μας αγιάζει, να μας ελεεί, να μας προστατεύει και να μας απαλλάσσει από κάθε κακό και πειρασμό. Γι’ αυτό κι εμείς, αγαπητοί μου αδελφοί, θα πρέπει να κρατήσουμε το χέρι βοηθείας που ο Χριστός με πολλή αγάπη μας απλώνει διαρκώς και να μην το αφήσουμε ποτέ».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προχείρισε εις Πνευματικόν τον Εφημέριο της Ενορίας Πρίνας π. Κωνσταντίνο Μπρόκο. «Είναι ένας σεμνός και ευγενέστατος Εφημέριος ο Ιερέας σας», τόνισε για τον π. Κωνσταντίνο και κατέκλεισε την ομιλία του με την ευχή να γίνει ένας καλός Πνευματικός, που με τη χάρη του Θεού θα παίρνει το φτυάρι και θα αρχίζει να καθαρίζει τις πέτρες, τα ξύλα και καθετί που εμποδίζει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να βαδίσουν τον δρόμο που οδηγεί τη Βασιλεία των Ουρανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων