28/12/2020 28/12/2020 Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου (μετά την Χριστού Γέννησιν) ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κουτουλουφαρίου. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στο κήρυγμά του: «Ήλθαμε σήμερα εδώ, την πρώτη Κυριακή μετά την Εορτή των Χριστουγέννων, για να υμνήσουμε και να δοξολογήσουμε τον Πανάγαθο Θεό, για να ευχαριστήσουμε τον Ανακλιθέντα και...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:35

“Μόνο αν πιστεύουμε στον Θέο, θα αποκτήσουμε αληθινή αγάπη”

Διαδώστε:
“Μόνο αν πιστεύουμε στον Θέο, θα αποκτήσουμε αληθινή αγάπη”

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου (μετά την Χριστού Γέννησιν) ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κουτουλουφαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στο κήρυγμά του:

«Ήλθαμε σήμερα εδώ, την πρώτη Κυριακή μετά την Εορτή των Χριστουγέννων, για να υμνήσουμε και να δοξολογήσουμε τον Πανάγαθο Θεό, για να ευχαριστήσουμε τον Ανακλιθέντα και εν Σπηλαίω Γεννηθέντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό που ανέτειλε και πάλι τον Ήλιο της Δικαιοσύνης και ζέστανε τις ψυχές και τις καρδιές όλων εμάς, που είχαμε την δυνατότητα να προσέλθουμε στην Εκκλησία και να μεταλάβουμε του Αγίου Σώματος και του Τιμίου Του Αίματος.

Ας Τον παρακαλέσουμε να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι, χωρίς την Πίστη, πάντοτε θα είμαστε υπό τη σκιά του φόβου, του τρόμου και του θανάτου. Να Τον παρακαλέσουμε να εξαφανίσει από την Οικουμένη ολόκληρη, την ασθένεια του κορωνοϊού που έχει ταλαιπωρήσει εκατομμύρια ανθρώπους και που εξαιτίας της έχουν θανατωθεί χιλιάδες συνάνθρωποί μας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Να τον παρακαλέσουμε να δείξει σε όλους μας τον αληθινό, τον πραγματικό δρόμο της ζωής μας, τον δρόμο της αγάπης, διότι αυτή είναι που βάλλει έξω τον φόβο.

Μονάχα αν πιστεύσουμε στον αληθινό Θεό, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε και την αληθινή αγάπη. Χάρη σε αυτή την αγάπη ο Θεός κατέβηκε στη γη και έλαβε την τιποτένια σάρκα μας για να την εξαγιάσει. Χάρη σε αυτή την αγάπη καταδέχτηκε να ζήσει ανάμεσα στους ανθρώπους, τους παρέδωσε τη διδασκαλία Του και εξαγίασε κάθε περίοδο της ζωής τους. Πρωτίστως όμως σταυρώθηκε και αναστήθηκε για να δώσει την δυνατότητα στους ανθρώπους να Τον αγαπήσουν κι εκείνοι και να κερδίσουν την Βασιλεία των Ουρανών, τον Παράδεισο.

Πάντοτε λοιπόν, μετέχοντας στα Μυστήρια και τις αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας, να παίρνουμε δύναμη και να γινόμαστε χριστοφόροι για να μην χάνουμε την Πίστη μας. Μονάχα έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία, κάθε κίνδυνο και κάθε αντιξοότητα που παρουσιάζεται στη ζωή μας».

Της Θείας Λειτουργίας παρέστη ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων