22/06/2022 22/06/2022 Γεμάτη από ελπίδα και αισιοδοξία ήταν και φέτος η απόδοση ποικίλων βυζαντινών εκκλησιαστικών μελών από τους σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου. Οι προαγωγικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν μετα την ολοκληρωση των μαθημάτων της περιόδου 2021-2022, το απόγευμα της Τρίτης, 21 Ιουνίου, στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού...
22 Ιουνίου, 2022 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 10:17

Ο Μητροπολίτης Πέτρας για τη διαφύλαξη της Βυζαντινής Μουσικής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πέτρας για τη διαφύλαξη της Βυζαντινής Μουσικής

Γεμάτη από ελπίδα και αισιοδοξία ήταν και φέτος η απόδοση ποικίλων βυζαντινών εκκλησιαστικών μελών από τους σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Οι προαγωγικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν μετα την ολοκληρωση των μαθημάτων της περιόδου 2021-2022, το απόγευμα της Τρίτης, 21 Ιουνίου, στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, παρουσία του Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Ο Διευθυντής, Άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Αντώνιος Πλαΐτης και οι Καθηγητές της Σχολής, άκουσαν με προσοχή τους εξεταζόμενους σπουδαστές, τους οποιους συνεχάρησαν για την φιλοτιμη προσπάθεια που κατεβαλαν και την πρόοδό τους.

Στο μήνυμά του προς τους φοιτούντες στην Σχολή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης υπoγράμμισε για άλλη μια φορά την σπουδαιότητα της τακτικής στελέχωσης των ιερών αναλογίων των ναών της Ιεράς Μητροπόλεως για την διαφύλαξη της πολύτιμης βυζαντινής μουσικής παραδόσεως. Συγχρόνως τους παρότρυνε να συνεχίσουν με ζήλο και επιμονή όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, την προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση και απόδοση των εκκλησιαστικών μουσικών κειμένων, τα οποία αποτελούν το απαύγασμα της βυζαντινής υμνογραφίας και περικλείουν ολόκληρη την θεολογία της Ορθοδόξου Πίστεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων