27/06/2022 27/06/2022 Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας Βραχασίου. Στο κήρυγμά του προς τον περιεστώτα λαό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εκλογή των τεσσάρων πρώτων Αποστόλων, των αδελφών Πέτρου και Ανδρέα, Ιωάννου και Ιακώβου. «Η σημερινή ευαγγελική περικοπή μας παρουσιάζει την κλήση των πρώτων Αποστόλων. Ο Χριστός τους καλεί...
27 Ιουνίου, 2022 - 8:31

Ο Μητροπολίτης Πέτρας στον Ι. Ν. Αγίας του Θεού Σοφίας Βραχασίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πέτρας στον Ι. Ν. Αγίας του Θεού Σοφίας Βραχασίου

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας Βραχασίου. Στο κήρυγμά του προς τον περιεστώτα λαό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εκλογή των τεσσάρων πρώτων Αποστόλων, των αδελφών Πέτρου και Ανδρέα, Ιωάννου και Ιακώβου.

«Η σημερινή ευαγγελική περικοπή μας παρουσιάζει την κλήση των πρώτων Αποστόλων. Ο Χριστός τους καλεί στο αποστολικό αξίωμα μόλις ανέλαβε δημόσια δράση, γι’ αυτό και δεν έχει γίνει ακόμη ευρύτερα γνωστός. Παρ’ όλ’ αυτά οι πρώτοι Μαθητές του Χριστού ανταποκρίνονται άμεσα στο κάλεσμα του Κυρίου, ο οποίος τους υπόσχεται ότι από αλιείς ψαριών θα τους κάνει αλιείς ανθρώπων», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του την Κυριακή του Ματθαίου Β’.

Στη συνέχεια τόνισε: «Ο Χριστός βρίσκει πάντοτε τον κατάλληλο τρόπο για τον καθένα από εμάς, να μας καλέσει κοντά Του, να μας δείξει το δρόμο Του. Δεν φτάνει όμως μονάχα η κλήση από το Θεό –χρειάζεται και η δική μας ανταπόκριση.

Η Εκκλησία χτυπάει την καμπάνα κάθε Κυριακή, αλλά και με την έναρξη οποιασδήποτε Ακολουθίας. Πόσοι από εμάς ανταποκρινόμαστε σε αυτό το κάλεσμα; Πόσοι από εμάς ανταποκρινόμαστε στην κλήση του Θεού;

Να είστε σίγουροι, αγαπητοί μου αδελφοί, ότι το σπουδαιότερο και πολυτιμότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε μέσα στην εβδομάδα, είναι να πάμε την Κυριακή στην Εκκλησία. Γιατί μέσα στην Εκκλησία βρίσκεται ο ίδιος ο Χριστός, παρών σωματικώς επάνω στην Αγία Τράπεζα, που μας καλεί να λάβουμε το Σώμα και το Αίμα Του, να αγιασθούμε και να γίνουμε και εμείς κατά χάριν θεοί».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων