26/12/2020 26/12/2020 Με κατάνυξη εορτάσθηκαν φέτος τα Χριστούγεννα, η μητρόπολις των Εορτών που σηματοδοτεί την απαρχή της σωτηρίας της Οικουμένης. Ο Κλήρος και ο λαός της τοπικής Εκκλησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου υπεδέχθη τον Τεχθέντα Χριστό, μέσα σε μια περίοδο δοκιμασίας ολοκλήρου της ανθρωπότητος που ταλανίζεται από την πανδημία. Πολλοί ήταν οι χριστιανοί που προσήλθαν...
26 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2020 - 20:43

Ο Τεχθείς Κύριος εισάγει μια περίοδο ανακαινίσεως και ελπίδος

Διαδώστε:
Ο Τεχθείς Κύριος εισάγει μια περίοδο ανακαινίσεως και ελπίδος

Με κατάνυξη εορτάσθηκαν φέτος τα Χριστούγεννα, η μητρόπολις των Εορτών που σηματοδοτεί την απαρχή της σωτηρίας της Οικουμένης. Ο Κλήρος και ο λαός της τοπικής Εκκλησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου υπεδέχθη τον Τεχθέντα Χριστό, μέσα σε μια περίοδο δοκιμασίας ολοκλήρου της ανθρωπότητος που ταλανίζεται από την πανδημία. Πολλοί ήταν οι χριστιανοί που προσήλθαν στους Ιερούς ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως για να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, σύμφωνα πάντοτε με τις υποδείξεις των Εφημερίων και των εκκλησιαστικών επιτρόπων για τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και σύμφωνα με τον αριθμό ατόμων που προβλέπεται από την Κ.Υ.Α., να εισέρχονται και να παραμένουν εντός των Ιερών Ναών.

Την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου οι Ακολουθίες του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου. Οι Ακολουθίες μετεδόθησαν ζωντανά εκ της ραδιοφωνικής συχνότητα 90.1 Fm.

Προ της απολύσεως ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη Εορτή των Χριστουγέννων.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης ευχήθηκε ο Ήλιος της Δικαιοσύνης που ανέτειλε και φέτος να φωτίζει τις ψυχές όλων των χριστιανών, τους οποίους προέτρεψε να παραμένουν πάντοτε προετοιμασμένοι πνευματικά και εφοδιασμένοι με την ακατάπαυστη προσευχή, τη νηστεία και την εξομολόγηση, ώστε η καρδιά τους να υποδέχεται ες αεί ως φάτνη, την ελπίδα και τη σωτηρία που γεννιέται με την έλευση του Θεανθρώπου στον κόσμο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού έψαλαν τα παραδοσιακά βυζαντινά Κάλαντα των Χριστουγέννων.

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ως άνω Ιερό Ναό.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων