25/10/2021 25/10/2021 Στο καθολικό των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών ιερούργησε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.  Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στη θεραπεία του δαιμονιζομένου στη χώρα των Γαδαρηνών: «Είναι ένα θαύμα που επιτελεί ο Χριστός...
25 Οκτωβρίου, 2021 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2021 - 12:41

«Ο Χριστός μάς ζητά να συναισθανθούμε το μέγεθος της θυσίας Του»

Διαδώστε:
«Ο Χριστός μάς ζητά να συναισθανθούμε το μέγεθος της θυσίας Του»

Στο καθολικό των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών ιερούργησε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. 

Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στη θεραπεία του δαιμονιζομένου στη χώρα των Γαδαρηνών: «Είναι ένα θαύμα που επιτελεί ο Χριστός μας σε έναν άνθρωπο που ετυρανείτο για πολλά χρόνια από λεγεώνα δαιμόνων, που είχαν καταλάβει όχι μονάχα τον νου αλλά και το σώμα του.

Ο Χριστός λυπάται τον άνθρωπο αυτό και τον θεραπεύει βγάζοντας τα δαιμόνια και μεταφέροντάς τα σε μια αγέλη χοίρων. Έτσι ο μέχρι τότε επικίνδυνος και δαιμονισμένος βρίσκεται τώρα δίπλα στα πόδια του Ιησού, σώφρων και ιματισμένος, ακούοντας τη Διδασκαλία του Κυρίου μας και παρακαλώντας Τον να γίνει μαθητής Του και να Τον ακολουθήσει. Ο Χριστός όμως του λέγει να πάει στο σπίτι του, να μην επιστρέψει όμως στην παλαιά του ζωή αλλά, γνωρίζοντας τις ευεργεσίες και τα μεγαλεία του Θεού, να δοξολογεί με τη ζωή και τα λόγια του τον Κύριο.

Αυτό ζητάει και από εμάς ο Χριστός· μας ζητάει να συναισθανθούμε τις δωρεές, τις ευεργεσίες και όλα αυτά τα οποία έχει κάνει για εμάς τους ανθρώπους. Μας ζητάει να συναισθανθούμε το μέγεθος της θυσίας της Θείας Οικονομίας, κατά την οποία ο Παντέλειος Θεός καταδέχτηκε να κατέβει στη γη και να λάβει ανθρώπινη σάρκα για να ανέλθει στο Σταυρό και διά της Αναστάσεώς Του να δώσει τη χαρά και τη σωτηρία σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Γι’ αυτό κι εμείς, αγαπητοί μου αδελφοί, οφείλουμε στην αγάπη του Χριστού να διδάσκουμε τα μεγαλεία Του και να δοξολογούμε τις πολλές Του ευεργεσίες. Αυτό ζητάει από εμάς ο Χριστός· να Τον αναγνωρίζουμε ως αληθινό Θεό και να εφαρμόζουμε το Λόγο του Ευαγγελίου Του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων