27/09/2021 27/09/2021 Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος παρέστη στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νεαπόλεως. Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Επάνω Χερσονήσου. Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου προς τους...
27 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2021 - 12:16

Πέτρας: “Να επιτύχουμε την αγάπη προς τον Θεό”

Διαδώστε:
Πέτρας: “Να επιτύχουμε την αγάπη προς τον Θεό”

Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος παρέστη στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νεαπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Επάνω Χερσονήσου.

Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου προς τους ευσεβείς χριστιανούς ανέφερε:

«Η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει σήμερα τη Μετάσταση του Αγίου ενδόξου Αποστόλου, Ευαγγελιστού και Ηγαπημένου Μαθητού του Κυρίου, Ιωάννου του Θεολόγου, που ανέπεσε επάνω στο στήθος του Θεανθρώπου και εναρμονίστηκε με τους χτύπους της αγαπώσης καρδίας Του.

Το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα μάς μετέφερε στο μεσημέρι της Μ. Παρασκευής, όταν ο Χριστός στο Γολγοθά ανυψώθηκε επάνω στο Σταυρό διά την σωτηρία του κόσμου. Εκεί έγινε η στιχομυθία μεταξύ του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και του Χριστού. Ο Χριστός απευθύνθηκε στην Παναγία Μητέρα Του και Της είπε, δείχνοντας τον Ευαγγελιστή Ιωάννη: «Γύναι, ιδού ο υιός Σου». Και εν συνεχεία απευθύνθηκε στον αγαπημένο Του Μαθητή, λέγοντάς του: «Ιδού η Μήτηρ σου».

Από εκείνη την ώρα, αγαπητοί μου αδελφοί, στο πρόσωπο του Ευαγγελιστού της αγάπης, στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου έγινε μια υιοθεσία από τον ίδιο το Χριστό. Η Παναγία μας δεν έγινε Μητέρα μονάχα του Αγίου Ιωάννου, αλλά και ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους. Ο Άγιος Ιωάννης, μετά την Σταύρωση, παρέλαβε την Παναγία εις τα ίδια, Την πήγε στο σπίτι του και είχε την έγνοια Της μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής Της».

Συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε τις διδαχές του βίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου:

«Είναι ένας μεγάλος Άγιος και είναι δύο τα μηνύματα που δίδει σε όλους μας. Το πρώτο είναι το μήνυμα της Πίστεως. Εκείνο το οποίο προτάσσει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στο Ευαγγέλιό του είναι το να αναγνωρίσουμε και εμείς ποιος είναι ο αληθινός Θεός. Υπερτονίζει δηλαδή την ορθή Πίστη, την Πίστη που δίδαξε ο Χριστός, την Πίστη που κατεγράφη από τους Ευαγγελιστές στο Ευαγγέλιο και που οι Πατέρες της Εκκλησίας διεσάφησαν μέσα στις Αγίες Επτά Οικουμενικές Συνόδους.

Το δεύτερο μεγάλο μήνυμα που μας δίδει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και που είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να επιτύχουμε την ορθή Πίστη είναι η αγάπη προς τον Θεό και πρωτίστως προς τους συνανθρώπους μας. Θα πρέπει να κατανοήσουμε δηλαδή πρωτίστως τις δυσκολίες των αδελφών μας, γιατί τότε μόνο θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε τον Θεό. Έτσι μονάχα μπορούμε να επιτύχουμε την σωτηρία μας και να οδηγηθούμε απρόσκοπτα στη Βασιλεία των Ουρανών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων