15/09/2021 15/09/2021 Πολλαπλά ωφέλιμα μηνύματα έδωσε φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος στους μαθητές των σχολείων, κατά την τελετή του Αγιασμού που πραγματοποιήσε με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της μητροπολιτικής περιφέρειας. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο και στη συνεχεία στο Γυμνάσιο και...
15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 11:48

Πέτρας σε μαθητές: “Να εμπιστεύεστε την χάρη του Θεού!”

Διαδώστε:
Πέτρας σε μαθητές: “Να εμπιστεύεστε την χάρη του Θεού!”

Πολλαπλά ωφέλιμα μηνύματα έδωσε φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος στους μαθητές των σχολείων, κατά την τελετή του Αγιασμού που πραγματοποιήσε με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο και στη συνεχεία στο Γυμνάσιο και το Ενιαίο Λύκειο Νεαπόλεως. Ακολούθως, μετέβη στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και στο ΕΠΑ.Λ., πόλεως Αγίου Νικολάου.

Απευθυνόμενος προς τους μικρούς μαθητές, ανέφερε για τη νέα σχολική περίοδο:

«Εύχομαι και προσεύχομαι μέσα από την καρδιά μου, τη νέα σχολική χρονιά να μην υπάρξει τίποτε που να μας αναγκάσει να κλείσουμε και πάλι τα σχολεία μας, που είναι ο φυσικός χώρος καθηγητών και μαθητών. Διότι σχολείο δεν είναι μονάχα οι γνώσεις, αλλά και η φιλία, οι γνωριμίες και πολλά άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα και χρήσιμα για τη ζωή μας.

Να εμπιστεύεστε λοιπόν την χάρη του Θεού! Κάθε πρωί που θα έρχεσθε στο σχολείο, να κάνετε το σταυρό σας ώστε ο Θεός να σας φωτίζει και να σας δίδει υγεία και δύναμη. Να ακούτε τους καλούς δασκάλους σας, που –το έχουν αποδείξει πολλάκις– έχουν όλη τη διάθεση να σας βοηθήσουν, ώστε να γίνετε καλοί μαθητές και καλοί άνθρωποι στην κοινωνία».

Πολύτιμες συμβουλές για τη νέα χρονιά έδωσε και στα παιδιά των Λυκείων:

«Γνωρίζω ότι περισσότερο εσείς απ’ όλους τους μαθητές έχετε τις μεγαλύτερες αγωνίες. Να μάθετε όμως να μη φοβάστε τη ζωή, να ζείτε τη ζωή και τίποτα να μην σας εμποδίζει να ακολουθήσετε και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

Οι καθηγητές σας καταβάλλουν μεγάλο αγώνα για να σας διδάξουν, αλλά και για να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε πολλά χαρίσματά σας. Γι’ αυτό αξιοποιήστε την ευκαιρία που σας δίδεται να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε τα τάλαντά σας, καταρτισθείτε και μάθετε να είστε αλληλέγγυοι. Γιατί όσο είμαστε αλληλέγγυοι και αγαπημένοι, τόσο χαριτωνόμαστε από την χάρη του Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων