19/10/2022 19/10/2022 Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η ταινία μικρού μήκους «Hello Ορθόδοξοι!» που προβλήθηκε στο Κινηματοθέατρο «Rex» πόλεως Αγίου Νικολάου, το περιεχόμενο της οποίας αφορά στο ιεραποστολικό έργο που χρόνο με το χρόνο αναπτύσσεται και εξελίσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας. Παρόντες ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων....
19 Οκτωβρίου, 2022 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 11:44

Προβολή ταινίας μικρού μήκους για το ιεραποστολικό έργο στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας

Διαδώστε:
Προβολή ταινίας μικρού μήκους για το ιεραποστολικό έργο στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η ταινία μικρού μήκους «Hello Ορθόδοξοι!» που προβλήθηκε στο Κινηματοθέατρο «Rex» πόλεως Αγίου Νικολάου, το περιεχόμενο της οποίας αφορά στο ιεραποστολικό έργο που χρόνο με το χρόνο αναπτύσσεται και εξελίσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας. Παρόντες ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων.

Με αφετηρία την σπουδαία ιεραποστολική δράση που εγκαθίδρυσε στα Νησιά Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα του Ειρηνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων κ. Αμφιλόχιος, οι δημιουργοί της ταινίας κ.κ. Άγγελος Γιαννούτσος, Άννα Μάτση και Ευάγγελος Καμπιτάκης ανέδειξαν το σημαντικό έργο της κατήχησης και της διακονίας των ιθαγενών αλλά και της ανάπτυξης και καρποφόρησης μιας ειλικρινούς σχέσεως και επικοινωνίας των με τον Χριστό και την Εκκλησία που συνεχίζεται και επαυξάνεται μέχρι σήμερα, υπό την Ποιμαντορία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα.

Την όμορφη εκδήλωση που τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου και πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας του Κινηματοθεάτρου από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, παρέστη δε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός.

Με το πέρας της προβολής της ταινίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεράσιμος απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο κ. Μύρωνα στον Άγιο Νικόλαο.

Η ομιλία του Μητροπολίτη Πέτρας

«Η ταινία αυτή που δημιούργησαν οι δικοί σας συνεργάτες γέμισε τις ψυχές μας φως μέσα στην καταχνιά των ημερών, μέσα σε όλα τα δυσάρεστα γεγονότα που μας σκοτίζουν σε καθημερινή βάση. Ήρθατε απόψε εδώ και διασκεδάσατε αυτή τη θλίψη, μεταφέροντας το ιεραποστολικό φως από την μακρινή Ωκεανία και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Αγαπητοί μου αδελφοί, είδαμε στην ταινία πώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, χωρίς να γνωρίζει γλώσσες, χωρίς να έχει συνεργάτες πολλούς, πήγε και φύτεψε το σπόρο του Ευαγγελίου στα απομακρυσμένα νησιά του Ειρηνικού, περιοχές που δεν είχε επισκεφθεί ποτέ κάποιος Ορθόδοξος. Και τώρα καλείται ο νέος Ποιμενάρχης της περιοχής, ο αγαπητός μας φίλος και αδελφός, Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, να συνεχίσει το έργο που ήδη έχει αρχίσει να καρποφορεί και να ανθίζει.

Έλαβε την εντολή από την Εκκλησία να πορευθεί σε εκείνα τα μέρη, να διδάξει την αληθινή Πίστη και να βαπτίσει στο Όνομα της Αγίας Τριάδος όλους όσοι πιστεύσουν στον Αναστάντα Κύριό μας και με την ευχή του Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου, το επιτυγχάνει στο ακέραιο, πορευόμενος πάντοτε με σεμνότητα, σοβαρότητα και ταπείνωση. Εκείνο το οποίο επιτελεί σε αυτές τις δυσπρόσιτες περιοχές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μύρων, με τα πολλά χαρίσματα που του έδωσε ο Θεός, δεν είναι μονάχα να κτίζει ναούς, να δίδει λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων και να τους διδάσκει τον Χριστό, αλλά και πώς να είναι αυτάρκεις και αυτόνομοι, πώς να μπορέσουν να στέκονται μόνοι τους στα πόδια τους.

Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό που χαρίσατε απόψε στην ψυχή και την καρδιά μας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων