17/09/2019 17/09/2019 Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου τελέσθηκαν κατά την δέουσα εκκλησιαστική τάξη, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στις Κουρούνες Μεραμβέλλου. Ο καθαγιασμός της Αγίας Τραπέζης έγινε με την κατάθεση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Μαρτύρων Πρόβου, Ταράχου και Ανδρονίκου, των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων ημών των εν τη Μονή του Οσίου Σάββα αναιρεθέντων και του...
17 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:48

“Σήμερα εγκαθιδρύσαμε άλλον έναν θρόνο του Θεού στη γη”

Διαδώστε:
“Σήμερα εγκαθιδρύσαμε άλλον έναν θρόνο του Θεού στη γη”

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου τελέσθηκαν κατά την δέουσα εκκλησιαστική τάξη, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στις Κουρούνες Μεραμβέλλου.

Ο καθαγιασμός της Αγίας Τραπέζης έγινε με την κατάθεση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Μαρτύρων Πρόβου, Ταράχου και Ανδρονίκου, των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων ημών των εν τη Μονή του Οσίου Σάββα αναιρεθέντων και του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Ακολούθησε η Τελετή των Εγκαινίων και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάσαμε σήμερα τον περικαλλή αυτό ναό επ᾽ ονόματι της Παναγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος του αληθινού Θεού ημών. Η χαρά της τοπικής Εκκλησίας είναι μεγάλη διότι αξιωθήκαμε να εγκαθιδρύσουμε άλλον ένα θρόνο του Θεού στη γη, έναν ιερό ναό, όπου θα δοξάζεται εις αιώνας αιώνων ο Ένας και μοναδικός Τριαδικός Θεός· ένα ναό όπου θα τελείται η αναίμακτος ιερουργία· όπου ο άρτος και ο οίνος θα μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα Χριστού και θα μεταδίδονται στους πιστούς για να προσφέρουν τη χάρη και την σωτηρία».

Τον λόγο έλαβε εμφανώς συγκινημένος ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Σταύρος Μαγούλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους δωρητές του οικοπέδου για την ανέγερση του ναού, τους ευεργέτες και όλους όσοι διέθεσαν από τον προσωπικό τους χρόνο και κοπίασαν για την αποπεράτωση των εργασιών, ζώντες και κεκοιμημένους αδελφούς μας. Ευχαρίστησε επίσης το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας για την παρουσία και την συμμετοχή του σε αυτό το ευλογημένο γεγονός για τον τόπο και τους ευσεβείς ανθρώπους του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων