25/11/2021 25/11/2021 στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Επάνω Ελούντας χοροστάτησε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ομίλησε περί των αρετών του βίου της πανενδόξου και μεγαλομάρτυρος Αγίας του Χριστού: «Μαζί με την Απόδοση της...
25 Νοεμβρίου, 2021 - 9:01
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2021 - 9:06

Στα χαρίσματα της Αγίας Αικατερίνης αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Πέτρας

Διαδώστε:
Στα χαρίσματα της Αγίας Αικατερίνης αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Πέτρας

στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Επάνω Ελούντας χοροστάτησε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ομίλησε περί των αρετών του βίου της πανενδόξου και μεγαλομάρτυρος Αγίας του Χριστού:

«Μαζί με την Απόδοση της Θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων και ακριβώς έναν μήνα πριν την μητρόπολη των Εορτών, την Γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού, ο οποίος ήλθε στη γη με σκοπό να δώσει στους ανθρώπους την απωλεσθείσα σωτηρία και να μας βοηθήσει να ξανακερδίσουμε τον χαμένο Παράδεισο, η Εκκλησία μας προβάλλει μία μεγάλη Αγία, μία καλλιπάρθενο κόρη, μία πάνσοφο γυναίκα, την Αγία Αικατερίνη.

Η ζωή της τοποθετείται στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες (αρχές 4ου αιώνα) στην Αλεξάνδρεια. Αν και μικρή στην ηλικία, ήταν προικισμένη με πολλά φυσικά και επίκτητα χαρίσματα. Καταγόταν από βασιλικό γένος, είχε τεράστια δύναμη και πολύ πλούτο, είχε μεγάλη σοφία και είχε σπουδάσει όλες τις γνωστές επιστήμες της εποχής της. Και όλα αυτά τα απέκτησε σε μια εποχή που η καλύτερη τύχη που θα μπορούσε να έχει μια γυναίκα, ήταν να παντρευτεί έναν πλούσιο άνδρα.

Είχε λοιπόν όλα τα χαρίσματα που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας άνθρωπος, που σκέφτεται βέβαια, κοσμικά. Δεν της έφταναν όμως αυτά τα χαρίσματα. Εκείνο το οποίο ζητούσε η Αγία Αικατερίνη ήταν να βρει την πραγματική ηδονή που χαρίζει η εν Χριστώ ζωή –και την βρήκε. Με τη βοήθεια ενός ασκητού και με τη χάρη της Παναγίας φωτίσθηκε η ψυχή και η καρδιά της, ο νους και η διάνοιά της. Τότε αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάντα για να αφοσιωθεί στη μεγάλη της αγάπη, τον Νυμφίο Χριστό».

Περαίνοντας την ομιλία του, ανέφερε: «Εάν αγαπούμε και εάν θέλουμε πραγματικά να τιμήσουμε την Αγία Αικατερίνη, ας προσπέσουμε στο εικόνισμα και το Ιερό Λείψανό της και ας της ζητήσουμε να γίνει φωτεινός οδοδείκτης στη ζωή μας, ώστε να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και εμείς τον Χριστό. Διότι έτσι θα μπορέσουμε να μεταμορφωθούμε και να προετοιμαστούμε για να γεννηθεί ο Κύριος μέσα στις ψυχές και τις καρδιές μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων