11/08/2020 11/08/2020 Συνεχίζονται οι ποιμαντικές επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου στη μητροπολιτική του περιφέρεια ενόψει του Δεκαπενταυγούστου. Το εσπέρας της Κυριακής, 9 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό μετά της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βραχασίου. Ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα με ποιους τρόπους...
11 Αυγούστου, 2020 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2020 - 14:07

Στις Παναγίες Πέτρας και Χερρονήσου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος

Διαδώστε:
Στις Παναγίες Πέτρας και Χερρονήσου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος

Συνεχίζονται οι ποιμαντικές επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου στη μητροπολιτική του περιφέρεια ενόψει του Δεκαπενταυγούστου. Το εσπέρας της Κυριακής, 9 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό μετά της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βραχασίου.

Ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα με ποιους τρόπους οφείλουμε να προετοιμασθούμε ως αληθινοί χριστιανοί, ολόκληρη την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, για να πανηγυρίσουμε την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τη μεγάλη αυτή Θεομητορική Εορτή που ονομάζεται και «Πάσχα του καλοκαιριού»: «Ιδιαιτέρως τις πρώτες ημέρες αυτής της περιόδου τιμούμε την Παναγία μας με τις καθημερινές Θείες Λειτουργίες και τις Ιερές Παρακλήσεις στη χάρη Της, με προσευχή και νηστεία. Δεν φθάνουν όμως μόνο αυτά· θα πρέπει να προετοιμάσουμε και την ψυχή και την καρδιά μας καταλλήλως έτσι ώστε να εορτάσουμε ουσιαστικώς την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Και γι’ αυτό θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Παναγία, η οποία διήγε τον βίο Της με σεμνότητα, αγνότητα και σωφροσύνη, με την ακλόνητη Πίστη Της στο Θέλημα του Θεού. Είναι ανάγκη λοιπόν να προετοιμασθούμε ψυχικά, πνευματικά και σωματικά, μετέχοντας παράλληλα στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας· την εξομολόγηση και την Θεία Ευχαριστία».

Χθες το απόγευμα (Δευτέρας 10 Αυγούστου) ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό μετά της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επάνω Χερσονήσου.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης ανέφερε στην ομιλία του προς τους ευσεβείς χριστιανούς: «Η Παναγία είναι η μοναδική μεσίτριά μας, χρυσοπλοκώτατος πύργος και τείχος ασφαλείας που μας προστατεύει από τους πειρασμούς των δαιμόνων· τις θλίψεις, τις δοκιμασίες, τις στεναχώριες, που δημιουργούν ψυχικό άλγος στην καρδιά του ανθρώπου και τον απομακρύνουν από τον Θεό και την Βασιλεία των Ουρανών.

Γι’ αυτό καταφεύγουμε σε Αυτήν, που είναι η μοναδική Προστάτιδα και Μητέρα όλων μας, διότι ο ίδιος ο Χριστός την παρέδωσε στο ανθρώπινο γένος. Γι’ αυτό αγαπάμε την Παναγία· γιατί αν και μετέστη στους ουρανούς δεν εγκατέλειψε ποτέ τον κόσμο, δεν εγκατέλειψε τα παιδιά της που δοκιμάζονται από τους ποικίλους πειρασμούς. Αυτό λοιπόν είναι το μοναδικό έργο της Παναγίας· να μεσιτεύει για ολόκληρη την οικουμένη και να προσφέρει τη βοήθειά της πλουσιοπάροχα. Είναι η Μητέρα μας, η οποία πάντοτε προσπαθεί να οικονομήσει τα παιδιά Της, πάντοτε προσπαθεί να τα φέρει στον ίσιο δρόμο».

Την Τρίτη 11 Αυγούστου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατυποδίου.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στον κατηχητήριο λόγο του προς τους πιστούς: «Παρακαλούμε την Παναγία να μην αποστρέψει το Πρόσωπο και την μητρική Της εύνοια από όλους εμάς. Και να Της υποσχεθούμε ότι θα συναισθανθούμε την αμαρτωλότητά μας, θα συνειδητοποιήσουμε την ηθική μας κατάπτωση, ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αλλάξουμε και να Της μοιάσουμε στην υπακοή, στην Πίστη, στην αταλάντευτη βίωση του Θελήματος του Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων