28/12/2021 28/12/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Φουρνής την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε, κατά το έθος, την βάπτιση του μικρού Σίμωνα, υιού του Εφημερίου του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Ριέρα και της πρεσβυτέρας Ζηνοβίας Χατζάκη. Ο Σεβασμιώτατος  ευχήθηκε ολοψύχως...
28 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2021 - 10:58

Βάπτιση εντός της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας

Διαδώστε:
Βάπτιση εντός της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Φουρνής την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε, κατά το έθος, την βάπτιση του μικρού Σίμωνα, υιού του Εφημερίου του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Ριέρα και της πρεσβυτέρας Ζηνοβίας Χατζάκη.

Ο Σεβασμιώτατος  ευχήθηκε ολοψύχως και εγκαρδίως στους γονείς και την ανάδοχο του παιδιού Υακίνθη Χατζάκη και ανέφερε για την τήρηση της παλαιάς αυτής τυπικής διατάξεως της Βάπτισης:

«Κατά την αρχαία παράδοση, όταν ακόμη το Μυστήριο του Βαπτίσματος δεν αποτελούσε άλλη μια κοινωνική εκδήλωση αλλά ουσιαστική και βιωματική ένταξη του νεοφώτιστου στο Σώμα της Εκκλησίας, επιτελούνταν ως αναπόσπαστο μέρος του κεντρικού Μυστηρίου της Εκκλησίας, την Θεία Λειτουργία. Ήταν ο καλύτερος τρόπος να ανακοινωθεί η ένταξη ενός νέου μέλους στο Σώμα του Χριστού. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να επιστρέψουμε στις ρίζες και τις παραδόσεις μας, έχοντας συναίσθηση και επίγνωση κάθε φορά που συμμετέχουμε και εμείς σε ένα τέτοιο Μυστήριο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων