27/03/2021 27/03/2021 Την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλεως Ηγουμενίτσας, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό και τους εφημερίους του Ιερού Ναού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί της Διακοσιοστής Εθνικής...
27 Μαρτίου, 2021 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2021 - 11:55

Η Ηγουμενίτσα εόρτασε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Η Ηγουμενίτσα εόρτασε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλεως Ηγουμενίτσας, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό και τους εφημερίους του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί της Διακοσιοστής Εθνικής επετείου της εξεγέρσεως των Ελλήνων δια την ελευθερία της Πατρίδος, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών της πόλεως και με περιορισμένο αριθμό πιστών όπως προβλέπει η Κ.Υ.Α.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την κα. Τσώνη Ροδάνθη, Καθηγήτρια.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων στο μνημείο των Ηρώων, έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων