27/09/2019 27/09/2019 Την Πέμπτη 26-9-2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον Θείο Λόγο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το Μνημόσυνο των 82 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους στην ναυτική τραγωδία του Express Samina (26-9-2000)...
27 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2019 - 18:53

Δεν ξέχασαν τα θύματα του Express Samina

Διαδώστε:
Δεν ξέχασαν τα θύματα του Express Samina

Την Πέμπτη 26-9-2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το Μνημόσυνο των 82 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους στην ναυτική τραγωδία του Express Samina (26-9-2000) και ευχήθηκε ο Κύριος μας να τους αναπαύει “εν σκηναίς δικαίων και αγίων“, να χαρίζει δε στους πονεμένους συγγενείς και οικείους τους την εξ Ύψους παρηγορίαν. Στην συνέχεια μετέβη στο Ακρωτήριο ‘’Κορακιές’’ όπου στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση. Συμμετείχαν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος και ο Λιμενάρχης Πάρου, οι τοπικοί φορείς, οι συγγενείς των θυμάτων και πολλοί Πάριοι. Τέλος μετέβη στο σημείο που βρίσκεται ο ανδριάντας του τότε Λιμενάρχη Πάρου Δημητρίου Μάλαμα (εκ Νάξου), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την φοβερή εκείνη νύχτα του ναυαγίου προσφέροντας θυσιαστικά τις υπηρεσίες του και τέλεσε Τρισάγιο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων