16/05/2022 16/05/2022 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή του Παραλύτου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλοτίου Νάξου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δωροθέου Βενετσανοπούλου, του Εφημερίου του Ιερού Ναού και Γενικού Αρχιερατικού Επόπτου Νάξου Πρωτοπρ. Ιωάννου Μανιού και...
16 Μαΐου, 2022 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 16:54

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου στο Φιλότι της Νάξου

Διαδώστε:
Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου στο Φιλότι της Νάξου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή του Παραλύτου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλοτίου Νάξου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δωροθέου Βενετσανοπούλου, του Εφημερίου του Ιερού Ναού και Γενικού Αρχιερατικού Επόπτου Νάξου Πρωτοπρ. Ιωάννου Μανιού και του Διακόνου Νεκταρίου Σκουλάτου. Προ της Απολύσεως προέστη του Μνημοσύνου του αειμνήστου Θεμιστοκλέους (Θέμου) Λιανοπούλου.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Νάξου κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων κ. Ευδοκία Κατσάνη, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Νάξου κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο επικεφαλής της παρατάξεως «Δύναμη Δημιουργίας» κ. Βασίλης Βρούτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Μαυρομάτης, ο Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Σιδερής, κ. Βαγγέλης Παντελιάς, κ. Δημήτρης Μανιός και κ. Βαγγέλης Κατσαράς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Φιλοτίου κ. Βασίλης Κρασσάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Απειράνθου κ. Μανώλης Αυγερινός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ κ. Εμμανουήλ Καλαϊτζής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοτιτών κ. Χάϊδω Μουστάκη και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον ιερό κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και τους πιστούς, μετέβη στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του ως άνω Ιερού Ναού, όπου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού-Εγκαινίων του.

Εν συνεχεία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτού του τόσο ωραίου έργου και ιδιαιτέρως τα μέλη της «Ομάδας Αιγαίου», με την οποία συνδεόταν ο αείμνηστος Θέμος Λιανόπουλος και οι οποίοι, σε συνεργασία με την σύζυγό του, Παιδίατρο Ειρήνη Ρουσάκη-Λιανοπούλου, προσέφεραν ένα σημαντικό ποσό για την ολοκλήρωση των εργασιών του Πνευματικού Κέντρου και του Εκκλησιαστικού-Λαογραφικού Μουσείου (κάτωθι του Πνευματικού Κέντρου), τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν συν Θεώ τον Αύγουστο.

Ακολούθησε ομιλία του Εφημερίου της Ενορίας και σύντομοι χαιρετισμοί των αναφερθέντων επισήμων, του κ. Αντώνη Τζιώτη, Φιλολόγου και μέλους της Δ.Ε. του Μουσείου καθώς και του κ. Γεωργίου Ρουσάκη, πατέρα της κ. Ειρήνης Ρουσάκη, στην οποία και προσέφερε ο Σεβασμιώτατος αναμνηστικό δίπτυχο (εις μνήμην του συζύγου της) με τις Εικόνες του Χριστού και της Παναγίας. Αναμνηστικά προσφέρθηκαν και σε όλα τα μέλη της «Ομάδας Αιγαίου», που απαρτίζεται από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως ιατρών.

Στο τέλος παρατέθηκε δεξίωση για όλους με τοπικά προϊόντα στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου και κάτω από τον πλάτανο του «Λαχαναριού».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων