17/08/2021 17/08/2021 Την Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος συμμετείχε στην εκδήλωση, την οποία πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη στο πλαίσιο των Περιφερειακών και Συνοδικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μητροπόλεις, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από την Εθνική...
17 Αυγούστου, 2021 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 16:42

Εκδήλωση: “Η Μαντώ Μαυρογένους και η προσφορά της στον αγώνα”

Διαδώστε:
Εκδήλωση: “Η Μαντώ Μαυρογένους και η προσφορά της στον αγώνα”

Την Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος συμμετείχε στην εκδήλωση, την οποία πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη στο πλαίσιο των Περιφερειακών και Συνοδικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μητροπόλεις, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία 1821-2021.

Η εκδήλωσή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και είχε θέμα: «Η Παριανή ηρωίδα Μαντώ Μαυρογένους και η προσφορά της στον αγώνα του 1821». Ομιλήτριες ήταν η κ. Αθηνά Κονταλή, Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και η κ. Μπέτη Μπιζά, Φιλόλογος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος κατά την έναρξη, τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της τιμωμένης ηρωίδος, η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου κ. Κώστας Μπιζάς καθώς και πολύς κόσμος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, αφού πρώτα ευχαρίστησε τις δύο ομιλήτριες για τις εισηγήσεις τους και τον π. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο για την άρτια διοργάνωσή της εκδηλώσεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων