02/06/2021 02/06/2021 Την Τρίτη το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος έπλευσε για την Πάρο. Ακολούθως μετέβη στην περιοχή των Καμαρών όπου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πάρου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ). Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του σχολείου και προσέφερε στον Διευθυντή κ....
02 Ιουνίου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 22:27

Ένα σχολείο με πρωτοβουλία του αγίου Γέροντα Φιλοθέου Ζερβάκου

Διαδώστε:
Ένα σχολείο με πρωτοβουλία του αγίου Γέροντα Φιλοθέου Ζερβάκου

Την Τρίτη το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος έπλευσε για την Πάρο. Ακολούθως μετέβη στην περιοχή των Καμαρών όπου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πάρου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ).

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του σχολείου και προσέφερε στον Διευθυντή κ. Φραγκίσκο Κεφάλα μία Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, πιστό αντίγραφο της εφεστίου Ιεράς Εικόνος. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του ως άνω σχολείου ενώ ακολούθως ο λόγος δόθηκε στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, τον Έπαρχο Πάρου Αντιπάρου κ. Κώστα Μπιζά, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Ροκονίδα, Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου καθώς και στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών κ. Αναστάσιο Σκαραμαγκά.

Στην τελετή συμμετείχε και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Αρχιμ. Χρυσόστομος Πήχος, εκπρόσωποι των Αρχών, Φορέων και Συλλόγων του νησιού, αρκετοί εκπαιδευτικοί και πολλοί πολίτες της Πάρου.

Ας σημειωθεί ότι το σχολείο ανηγέρθη σε παραχωρηθέντα χώρο της Μονής Λογγοβάρδας στις αρχές της δεκαετίας του 1950 (με πρωτοβουλία του τότε Ηγουμένου, Αγίου Γέροντα Φιλοθέου Ζερβάκου) και για πολλές δεκαετίες στέγασε το Δημοτικό Σχολείο Καμαρών Πάρου.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων