04/02/2023 04/02/2023 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, την Παρασκευή 4-2-2023, η σύναξη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών Πάρου-Αντιπάρου με αφορμή την έναρξη της θητείας τους για την τριετία 2023-2025. Αρχικά, έγινε σύντομη προσευχή και εψάλησαν τα σχετικά με την εκκλησιαστική περίοδο τροπάρια. Εν συνεχεία ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Βενετσανόπουλος παρουσίασε...
04 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 15:11

Επίδοση διοριστηρίων μελών Εκκλησιαστικών Συμβουλίων Πάρου-Αντιπάρου

Διαδώστε:
Επίδοση διοριστηρίων μελών Εκκλησιαστικών Συμβουλίων Πάρου-Αντιπάρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, την Παρασκευή 4-2-2023, η σύναξη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών Πάρου-Αντιπάρου με αφορμή την έναρξη της θητείας τους για την τριετία 2023-2025.

Αρχικά, έγινε σύντομη προσευχή και εψάλησαν τα σχετικά με την εκκλησιαστική περίοδο τροπάρια. Εν συνεχεία ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Βενετσανόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα και τον σκοπό της συνάξεως και κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να απευθύνει την προσφώνησή του.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία που έχει η ιδιαιτέρως τιμητική θέση του Εκκλησιαστικού Συμβούλου μιας Ενορίας και τόνισε ότι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια με την ευθύνη του Προέδρου τους, πρέπει να ενεργούν πάντοτε συλλογικά και οι αποφάσεις τους να εκτελούνται από όλα τα μέλη, με πνεύμα αλληλοσεβασμού, αλληλοεκτιμήσεως, συναλληλίας, εμπιστοσύνης και αγάπης. Όπου δε απαιτείται συμφώνως προς την εκκλησιαστική νομοθεσία να ζητείται η έγκριση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

Κατακλείοντας ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, κληρικούς και λαϊκούς (80 περίπου τον αριθμό) για την ανιδιοτελή προσφορά τους και ευχήθηκε σε όλους  (ιδιαιτέρως στους νέους εξ αυτών) να έχουν καλή χρονιά και ευλογημένη, υγεία, δύναμη και φώτιση από το Θεό, ώστε να εκπληρώσουν απρόσκοπτα τα υψηλά καθήκοντά τους.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο κ. Ευθύμιος Χανιώτης, Οικονομικός Σύμβουλος Δημόσιας Διοίκησης και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, ο οποίος χρησιμοποιώντας και φωτεινές διαφάνειες, αναφέρθηκε στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων.

Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και δόθηκαν απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα και απορίες.

Μετά το «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα διοριστήρια στους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους και το μόλις εκδοθέν σχετικό τευχίδιο της Ιεράς Μητροπόλεως με τον τίτλο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ».

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Προσκυνήματος, ακολούθησε κέρασμα για όλους τους παρευρεθέντες.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων