07/03/2023 08/03/2023 Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκε στη Νάξο η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας το πρωί, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η κατά την τάξη της Εκκλησίας, Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων...
07 Μαρτίου, 2023 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 - 0:00

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νάξο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη  Νάξο (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκε στη Νάξο η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας το πρωί, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η κατά την τάξη της Εκκλησίας, Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και η ανάγνωση από τον Σεβασμιώτατο του Συνοδικού της Ορθοδοξίας. Ακολούθως εψάλη η Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των βιαίω θανάτω τελειωθέντων αδελφών ημών, κατά το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σύντομη Λιτανεία των Ιερών Εικόνων στην πόλη της Νάξου.

Στη Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν με τον ιεράρχη οι εφημέριοι του Ιερού Ναού, Πρωτοπρ. Απόστομος Βελώνης και Νεκτάριος Αλεξόπουλος (ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο), ο Πρεσβ. Δημήτριος Φερεντίνος, Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, οι Διάκονοι Νεκτάριος Σκουλάτος και Παναγιώτης Σιαχάμη, τοπικοί άρχοντες και πολλοί πιστοί.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου, τελέσθηκε ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  και την συμμετοχή κληρικών του νησιού. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρωτοπρ. Πέτρο Αμοργιανό, Αρχιερατικό Επίτροπο Απειρανθίας-Κορωνίδος με θέμα: «Οι προϋποθέσεις ενός σωστού αγώνα».   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων