22/11/2021 22/11/2021 Με θρησκευτική κατάνυξη και την πιστή τήρηση όλων των απαραιτήτων μέτρων υγειονομικής προστασίας, εορτάσθηκε η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στη νήσο της Νάξου. Επίκεντρο της πανηγύρεως ήταν η Ιερά Εκόνα της πολιούχου της Νάξου, Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης, όπου φιλοξενείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Το απόγευμα του...
22 Νοεμβρίου, 2021 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2021 - 12:32

Η Πανήγυρις της Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης Πολιούχου της Νάξου

Διαδώστε:
Η Πανήγυρις της Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης Πολιούχου της Νάξου

Με θρησκευτική κατάνυξη και την πιστή τήρηση όλων των απαραιτήτων μέτρων υγειονομικής προστασίας, εορτάσθηκε η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στη νήσο της Νάξου. Επίκεντρο της πανηγύρεως ήταν η Ιερά Εκόνα της πολιούχου της Νάξου, Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης, όπου φιλοξενείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.

Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου 2021 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, όπου φιλοξενείται εκεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, η Ιερή Εικόνα της πολιούχου Νάξου, Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Σταυράκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Νάξου. Προ της Απολύσεως μεταφέρθηκε η εφέστιος Εικών στο παρακείμενο Παρεκκλήσιο της Χρυσοπολιτίσσης, όπου και τελέσθηκε σύντομη Δέηση και μετά το “Δι’ ευχών” άρχισε η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου όπου χοροστάτησε στον Όρθρο ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Παναγίας της Χρυσοπολιτίσσης, Πολιούχου Νάξου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος Μελισσιανός, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Χειροθεσία σε Αναγνώστη του νεαρού μαθητού Ευαγγέλου-Μηνά Περηφάνου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση και τέλεση της Πανηγύρεως, τα σχολεία και τον ευσεβή λαό για τη συμμετοχή τους. Στις Ιερές Ακολουθίες μαζί με τον λαό της Νάξου συμμετείχαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, τοπικές αρχές (Δήμου και Περιφερείας), εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, και λοιπών Αρχών του νησιού καθώς και μεγάλη αντιπροσωπεία Καθηγητών, Δασκάλων και μαθητών- μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κρατώντας ανά χείρας τις γαλανόλευκες σημαίες των σχολείων τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων