08/08/2020 08/08/2020 Από τις Κυκλάδες έως τη Μακεδονία, πολλές Μητροπόλεις τίμησαν σήμερα τον πρόσφατα αγιοκαταταχθέντα Άγιο Καλλίνικο, Επίσκοπο Εδέσσης. Έτσι, η μνήμη του νέου Αγίου της εκκλησίας μας πανηγυρίστηκε αυτό το διήμερο για πρώτη φορά και στην Νάξο. Με θρησκευτική κατάνυξη και με τη συμμετοχή του Ναξιώτικου κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε...
08 Αυγούστου, 2020 - 21:17
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2020 - 22:59

Η πρώτη πανήγυρις του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης στη Νάξο

Διαδώστε:
Η πρώτη πανήγυρις του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης στη Νάξο

Από τις Κυκλάδες έως τη Μακεδονία, πολλές Μητροπόλεις τίμησαν σήμερα τον πρόσφατα αγιοκαταταχθέντα Άγιο Καλλίνικο, Επίσκοπο Εδέσσης. Έτσι, η μνήμη του νέου Αγίου της εκκλησίας μας πανηγυρίστηκε αυτό το διήμερο για πρώτη φορά και στην Νάξο.

Με θρησκευτική κατάνυξη και με τη συμμετοχή του Ναξιώτικου κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας επ’ ευκαιρία της πρώτης Πανηγύρεως του Αγίου Ιεράρχου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου (στην οποία συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι ιερείς του νησιού).

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Ας σημειωθεί ότι η Θεία Λειτουργία ετελέσθη (προς ευλογίαν) επί αντιμηνσίου καθαγιασθέντος κατά τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, Λεπτοκαρυάς Πέλλης, από τον Άγιο Επίσκοπο Εδέσσης Καλλίνικο την 28η Ιουλίου 1968.

Το αντιμήνσιο αυτό δωρήθηκε προ ετών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου όπου και φυλάσσεται. Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τους Ιερείς και το εκκλησίασμα (μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Μαυρομάτης) και ακολούθησε προσφορά εικονιδίων και κερασμάτων στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Χθες το βράδυ (Παρασκευή 7-8-2020) τελέστηκε βεβαίως και ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας. Προ του Εσπερινού στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κόμισε την μόλις αγιογραφηθείσα (από τον Πάριο Αγιογράφο Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο) Ιερά Εικόνα του Αγίου Καλλινίκου.

Αφού εψάλη η καθιερωμένη Δέηση και ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος την ειδική ευχή «επί καθιερώσει νέας Ιεράς Εικόνος» χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και βαθιά συγκινημένος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερθείς στην προσωπικότητα και τον ενάρετο βίο του τιμωμένου Αγίου, το όνομα του οποίου φέρει από της μοναχικής του ρασοφορίας και της εις Διάκονον χειροτονίας του (25-10-1986). Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος διένειμε στους εκκλησιαζομένους μικρές εικόνες του Αγίου Καλλινίκου εις αγαθήν ανάμνησιν και ευλογίαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων