27/09/2022 27/09/2022 22 χρόνια πέρασαν από το ναυάγιο του Ε/Ο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» ανοικτά της Πάρου στις 26η Σεπτεμβρίου του 2000. Χθες το πρωί, ανήμερα της “μαύρης” επετείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής και κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού» κήρυξε τον θείο λόγο. Στη συνέχεια...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 12:00

Μνημόσυνο για τα θύματα του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» στην Εκατονταπυλιανή

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τα θύματα του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» στην Εκατονταπυλιανή

22 χρόνια πέρασαν από το ναυάγιο του Ε/Ο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» ανοικτά της Πάρου στις 26η Σεπτεμβρίου του 2000. Χθες το πρωί, ανήμερα της “μαύρης” επετείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής και κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού» κήρυξε τον θείο λόγο.

Στη συνέχεια προέστη του Μνημοσύνου των 82 απολεσθέντων στο ναυάγιο και εν συνεχεία μετέβη στο Ακρωτήριο «Κορακιές» , την ακτή απέναντι από το σημείο του ναυαγίου, όπου εντός του ανεγερθέντος Παρεκκλησίου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, ο Λιμενάρχης Πάρου κ. Κώστας Μαρνίκας, τοπικοί φορείς, συγγενείς των θυμάτων και πολλοί Πάριοι.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο σημείο που βρίσκεται ο ανδριάντας του τότε Λιμενάρχη Πάρου Δημητρίου Μάλαμα (εκ Νάξου), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την φοβερή εκείνη νύχτα του ναυαγίου προσφέροντας θυσιαστικά τις υπηρεσίες του, όπου τέλεσε Τρισάγιο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων