22/11/2019 22/11/2019 Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Πέμπτη 21-11-2019 Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου επί τη εορτή της Παναγίας της Χρυσοπολιτίσσης, Πολιούχου πόλεως Νάξου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Συναδινός, Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
22 Νοεμβρίου, 2019 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2019 - 9:53

ΝΑΞΟΣ: Κοσμοσυρροή για τον εορτασμό της Πολιούχου

Διαδώστε:
ΝΑΞΟΣ: Κοσμοσυρροή για τον εορτασμό της Πολιούχου

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Πέμπτη 21-11-2019 Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου επί τη εορτή της Παναγίας της Χρυσοπολιτίσσης, Πολιούχου πόλεως Νάξου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Συναδινός, Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος θέλησε να τιμήσει τον οικείο Εφημέριο Πρωτοπρεσβύτερο π. Απόστολο Βελώνη για την συμπλήρωση 50ετούς Ιερατικής διακονίας (1969-2019) και του απηύθυνε προσλαλιά αναφερθείς στην σπουδαιότητα αυτής της επετείου, διότι η στιγμή της Χειροτονίας αποτελεί τον μεγαλύτερο σταθμό στην ζωή ενός Ιερέως και τον ευχαρίστησε για όσα προσφέρει στην τοπική μας Εκκλησία όλα αυτά τα χρόνια. Εν συνεχεία ανεγνώσθη σύντομο βιογραφικό του τιμωμένου και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος του επέδωσε επιστήθιο Σταυρό συνοδευόμενο από αναμνηστική – τιμητική περγαμηνή. Συγκινημένος ο π. Απόστολος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την τιμή που του έκανε αλλά και την αγάπη που πάντοτε επιδεικνύει τόσο στον ίδιο προσωπικά όσο και στους λοιπούς κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο για την ανταπόκριση της προσκλήσεως του και συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση και τέλεση της Πανηγύρεως, τα σχολεία και τον ευσεβή λαό για τη συμμετοχή τους. Μεγάλο πλήθος ευσεβών Ναξίων συμμετείχε και φέτος στο διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων. Ανάμεσά τους παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Κατερίνα Μονογυιού, ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, τοπικές αρχές (Δήμου και Περιφέρειας), εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστικών και λοιπών Αρχών του νησιού καθώς και μεγάλη αντιπροσωπεία Καθηγητών, Δασκάλων και μαθητών – μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι συμμετείχαν με τις γαλανόλευκες σημαίες των σχολείων τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων