26/03/2020 26/03/2020 Την ημέρα κατά την οποία η Αγία Μας Εκκλησία εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου, την 25η Μαρτίου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ιερούργησε μόνος του στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου. Κατά την διάρκεια του ‘’Κοινωνικού’’ ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του...
26 Μαρτίου, 2020 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 11:19

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στη Νάξο

Διαδώστε:
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στη Νάξο

Την ημέρα κατά την οποία η Αγία Μας Εκκλησία εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου, την 25η Μαρτίου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ιερούργησε μόνος του στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου.

Κατά την διάρκεια του ‘’Κοινωνικού’’ ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Κατόπιν μετέβη στο Ηρώο της πόλεως όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες της Επαναστάσεως. Εν συνεχεία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου προέστη της Δοξολογίας για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στο τέλος της οποίας ευχήθηκε στους ακροατές του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού και όλους τους κατοίκους της Παροναξίας τόσο για την διπλή εορτή όσο και για την απαλλαγή από τον θανατηφόρο ιό με τις πρεσβείες της Παναγίας μας και τους κάλεσε να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο.

Να σημειωθεί πως τόσο η Θεία Λειτουργία όσο και η Δοξολογία τελέσθηκαν κεκλεισμένων των θυρών και προς αναμετάδοση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ‘’Παροναξία FM’’ ενώ με εντολή του Σεβασμιωτάτου στις 11 π.μ χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Ενοριακών Ναών και στα τρία νησιά της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων