10/07/2021 10/07/2021 Στο 40νθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Πολυνείκους Θεοδωροπούλου, αδελφού του μακαριστού Γέροντα π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου, με τον οποίο και την οικογένειά του συνδεόταν στενά, προέστη σήμερα, Σάββατο 10-7-2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, που μετέβη στην Αθήνα ειδικά γι’ αυτό.  Προηγουμένως, ο Σεβασμιώτατος μετείχε συμπροσευχόμενος στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας,...
10 Ιουλίου, 2021 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2021 - 21:25

Μνημόσυνο του αδελφού του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο του αδελφού του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου

Στο 40νθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Πολυνείκους Θεοδωροπούλου, αδελφού του μακαριστού Γέροντα π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου, με τον οποίο και την οικογένειά του συνδεόταν στενά, προέστη σήμερα, Σάββατο 10-7-2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, που μετέβη στην Αθήνα ειδικά γι’ αυτό.  Προηγουμένως, ο Σεβασμιώτατος μετείχε συμπροσευχόμενος στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας, όπου έγινε και το μνημόσυνο.

Προ της Απολύσεως του Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας απηύθυνε σύντομη ομιλία, αναφερθείς κυρίως στον υπέροχο χαρακτήρα του μεταστάντος, ο οποίος αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της βιολογικής οικογενείας του π. Επιφανίου και της πνευματικής πολυπληθούς οικογενείας, που δημιούργησε με τη χάρη του Θεού, καθώς και στις πολλές αρετές και τα πολλά χαρίσματα που τον διέκριναν και τον κατέστησαν διακεκριμένο και κορυφαίο πνευματικό πατέρα και διδάσκαλο της Εκκλησίας μας κατά τον 20ο αιώνα.

Με το απογευματινό δρομολόγιο έπλευσε για τη Νάξο.

Η ακόλουθη φωτογραφία είναι από την προσλαλιά του αείμνηστου Πολυνείκη Θεοδωρόπουλου στο μνημόσυνο του μακαριστού αδελφού του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων