08/02/2020 08/02/2020 Την Πέμπτη 6-2-2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος συμμετείχε ως Συνοδικό Μέλος στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, ο οποίος είναι και ο προστάτης Άγιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου...
08 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2020 - 18:07

Ο Παροναξίας Καλλίνικος στις εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Αγίου Φωτίου

Διαδώστε:
Ο Παροναξίας Καλλίνικος στις εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Αγίου Φωτίου

Την Πέμπτη 6-2-2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος συμμετείχε ως Συνοδικό Μέλος στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, ο οποίος είναι και ο προστάτης Άγιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και παρόντων των Ιεραρχών Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου καθώς και άλλων Ιεραρχών και καθηγητών των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Στον φετινό εορτασμό ομιλητής ήταν ο Ελλογιμώτατος κ. Χρήστος Καρακόλης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Οι περί Ιουδαίων απόψεις του Ιερού Φωτίου».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων