15/09/2021 15/09/2021 Το απόγευμα της Τρίτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου χοροστάτησε στον Εσπερινό, κατά την διάρκεια του οποίου τελέσθηκε η Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.           Την Τρίτη το πρωί εορτάσθηκε η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγίας...
15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 20:45

Οι Χαιρετισμοί του Σταυρού στην Εκατονταπυλιανή

Διαδώστε:
Οι Χαιρετισμοί του Σταυρού στην Εκατονταπυλιανή

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου χοροστάτησε στον Εσπερινό, κατά την διάρκεια του οποίου τελέσθηκε η Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.

 

 

 

 

 

Την Τρίτη το πρωί εορτάσθηκε η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, η ανέγερση του οποίου συνδέεται με το ταξίδι της Αγίας Ελένης στα Ιεροσόλυμα για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ο οποίος εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η τελετή της Υψώσεως. Προ του «Δι’ Ευχών» ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσφώνησε καταλλήλως τον παρεπιδημούντα Πάριο Ιεράρχη του Αλεξανδρινού Θρόνου, ο οποίος αντιφώνησε και διένειμε το αντίδωρο. Στο Ιερό Προσκύνημα προσήλθε πλήθος πιστών, οι οποίοι τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας συμμετείχαν με ευλάβεια στις Ιερές Ακολουθίες.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων