15/08/2022 15/08/2022 Με την τέλεση πανηγυρικού Εσπερινού το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Κατάρων κ. Μακαρίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και του...
15 Αυγούστου, 2022 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2022 - 7:34

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή (ΦΩΤΟ)

Με την τέλεση πανηγυρικού Εσπερινού το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Κατάρων κ. Μακαρίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου.

Προ του «Νυν απολύεις…» ο Μητροπολίτης Παροναξίας καλωσόρισε και παρουσίασε τους προσκεκλημένους για την Πανήγυρη Αγίους Αρχιερείς και εν συνεχεία ο χοροστατών Επίσκοπος κ. Εμμανουήλ κήρυξε τον θείο λόγο.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο Εκπρόσωπος του Αργηγού του Λιμενικού Σώματος, Υποναύαρχος Νικόλαος Πολέμης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγος Γιώργος Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας κατά την διάρκεια της οποίας εψάλλησαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων