02/03/2023 02/03/2023 Με συνοχή καρδίας, λόγω του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, τελέσθηκε ο Εσπερινός της μνήμης του Οσίου πατρός ημών Νικολάου του Πλανά στην γενέτειρά του νήσο Νάξο. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς του νησιού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης, Αρχιμ. Χρυσόστομος Σταυράκης. Κατά...
02 Μαρτίου, 2023 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 - 9:47

Σε κλίμα πένθους ο Εσπερινός του Αγίου Νικολάου Πλανά στη γενέτειρά του

Διαδώστε:
Σε κλίμα πένθους ο Εσπερινός του Αγίου Νικολάου Πλανά στη γενέτειρά του

Με συνοχή καρδίας, λόγω του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, τελέσθηκε ο Εσπερινός της μνήμης του Οσίου πατρός ημών Νικολάου του Πλανά στην γενέτειρά του νήσο Νάξο.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς του νησιού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης, Αρχιμ. Χρυσόστομος Σταυράκης. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ευλογήθηκαν οι προσφερθέντες άρτοι και εψάλησαν τα Εγκώμια του Αγίου.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον ιερό κλήρο και τους πιστούς, βαθύτατα συγκινημένος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι τελούμε απόψε με πόνο ψυχής για τα δεκάδες θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που σκόρπισε ανείπωτη θλίψη και βύθισε σε απύθμενο πένθος τις οικογένειες τους, αλλά και όλη μας την πατρίδα. Μοναδική παρηγοριά σε αυτές τις οριακές καταστάσεις δοκιμασίας μπορούμε να βρούμε μόνο κοντά στον Χριστό μας και την Παναγία μας και μέσα στην Αγία μας Εκκλησία «συν πάσι τοις αγίοις» που είναι και η καλύτερη παρηγοριά της ψυχής μας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Δέηση υπέρ υγείας και αναρρώσεως των τραυματιών και υπέρ ενισχύσεως και παραμυθίας των οικείων των θυμάτων. Τέλος ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι εκτός Ιερού Ναού εορταστικές εκδηλώσεις.

 

 

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Διαβάστε επίσης: 

2 Μαρτίου: Μνήμη Αγίου Νικολάου Ιερέως του Πλανά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων