08/05/2021 08/05/2021 Με κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε φέτος η μεγαλύτερη πανήγυρις της νήσου Νάξου, αυτή της Ζωοδόχου Πηγής Αργοκοιλιωτίσσης Κορώνου που βρίσκεται σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού. Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Μαΐου 2021 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, το οποίο εκφώνησε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός με την...
08 Μαΐου, 2021 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2021 - 12:58

Τιμήθηκε η Ζωοδόχος Πηγή με χειροτονία διακόνου στη Νάξο

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η Ζωοδόχος Πηγή με χειροτονία διακόνου στη Νάξο

Με κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε φέτος η μεγαλύτερη πανήγυρις της νήσου Νάξου, αυτή της Ζωοδόχου Πηγής Αργοκοιλιωτίσσης Κορώνου που βρίσκεται σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Μαΐου 2021 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, το οποίο εκφώνησε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός με την συμμετοχή Ιερέων της ορεινής Νάξου.

Το πρωί της Παρασκευής7 Μαΐου μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Χριστοφόρου, αδελφού της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Νάξου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Σταυράκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε θερμές πατρικές ευχές στον χειροτονηθέντα, συγχαρητήριες ευχές στους καλούς γονείς του και τον πνευματικό του πατέρα, στον Αντιπρόεδρο του Ιερού Προσκυνήματος π. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, που είχε την γενική ευθύνη και επιστασία της προετοιμασίας καθώς και τα λοιπά μέλη της Διοικούσης Επιτροπής και σε όλους τους συντελεστές της πανηγύρεως που με κόπο και αγάπη προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την καλύτερη διοργάνωσή της.

Στο φετινό πανηγύρι συμμετείχαν οι Βουλευτές Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης (πρ. Υπουργός) και Κατερίνα Μονογυιού, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου και Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Τ.Κ. Κορώνου κ. Κωνσταντάκης, ο Διοικητής του Παρατηρητηρίου του Π.Ν. κ. Αλεξόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου κ. Καραμάνης και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και φορέων καθώς και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά παλαιότατη παράδοση εκατοντάδες πιστών (νέων στην πλειοψηφία) έφθασαν από το απόγευμα της παραμονής μέχρι το πρωί της κυριωνύμου ημέρας στο χώρο του Προσκυνήματος (κατά ομάδες) οδοιπορούντες πολλά χιλιόμετρα και για πολλές ώρες πραγματοποιώντας κάποιο τάμα τους ή απλώς προς ευλογίαν τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων