14/07/2021 14/07/2021 Στη Νάξο για την γιορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.   Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε δε και τον Θείο Λόγο. Συλλειτούργησαν ο...
14 Ιουλίου, 2021 - 11:38
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 14:08

Του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη Νάξο

Διαδώστε:
Του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη Νάξο

Στη Νάξο για την γιορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.  

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε δε και τον Θείο Λόγο.

Συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου και Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου κ. Εμμανουήλ Δουρβετάκης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου κ. Ιωάννης Τζαφέστας, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου κ. Μαρία Μάρκου, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών πυροσβεστικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών Αρχών του νησιού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Προ του «Δι’ ευχών», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας, ευχαρίστησε του Αγίους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρη, τον ιερό κλήρο, τους προαναφερθέντες επισήμους και όλους εκείνους που βοήθησαν για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων, ευχόμενος πλουσία την χάρη και την ευλογία του Αγίου Νικοδήμου στη ζωή και τα έργα τους.

Στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, εψάλη χθες, Τρίτη 13-7-2021, το απόγευμα, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Πάριος στη καταγωγή Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Προ του Θείου Κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος παρουσίασε τον χοροστατούντα Επίσκοπο και τον προσφώνησε με εγκαρδιότητα εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του. Στην Ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης και κ. Κατερίνα Μονογυιού, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτη καθώς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων