18/07/2020 18/07/2020 Την μνήμη της Αγίας και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εόρτασαν στην Πάτρα. Στην Ιερά Μονή Μαρίτσης από την παραμονή της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο και αναφέρθηκε τόσο στην Αγία Μαρίνα όσο και στην μεγάλη προσφορά της Ιεράς Μονής στην Εκκλησία. Τέλος αναφέρθηκε στην...
18 Ιουλίου, 2020 - 12:55

“Ασέβεια των Τούρκων έναντι των ιερών μνημείων της Ορθοδοξίας”

Διαδώστε:
“Ασέβεια των Τούρκων έναντι των ιερών μνημείων της Ορθοδοξίας”

Την μνήμη της Αγίας και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εόρτασαν στην Πάτρα. Στην Ιερά Μονή Μαρίτσης από την παραμονή της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο και αναφέρθηκε τόσο στην Αγία Μαρίνα όσο και στην μεγάλη προσφορά της Ιεράς Μονής στην Εκκλησία. Τέλος αναφέρθηκε στην ασέβεια των Τούρκων έναντι των ιερών μνημείων της Ορθοδοξίας και για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, που είναι ο οφθαλμός της γης, σε τζαμί.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “ότι την ώρα που θα εισέλθουν οι βέβηλοι στην Αγια Σοφιά εμείς θα είμαστε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και θα τελέσουμε Κλήρος και Λαός, παράκληση προς την Παναγία την Ελευθερώτρια και θα μιλήσουμε για την Μεγάλη Εκκλησιά και για τα γεγονότα των ημερών. Η 24η Ιουλίου 2020 είναι ημέρα πένθους γι’ αυτό και οι καμπάνες της πόλεως των Πατρών και της Ιεράς Μητροπόλεως, θα ηχήσουν πένθιμα».

Παρόν ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ο οποίος στις 17 Ιουλίου το 1962 είχε χειροτονηθεί Πρεσβύτερος στην ΙΕρά Μονή Μαρίτης από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Πατρών Κωνσταντίνο. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Θεό για την μεγάλη ευεργεσία Του και την μεγάλη δωρεά Του να χειροτονηθεί στην Ιερά Μονή Μαρίτσης.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος μίλησε επικαίρως, αναφερθείς στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα και ότι πρέπει να μιμούμεθα την ζωή των Αγίων.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης στην Πάτρα την παραμονή τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στο μαρτύριο της Αγίας Μαρίνης και στην αγάπη της για τον Νυμφίο Χριστό ενώ ανήμερα της εορτής στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην μεγάλη αγάπη της Αγίας Μαρίνης προς τον Θεό, που την οδήγησε στο μαρτύριο, ξεπερνώντας όλες τις κοσμικές υποσχέσεις που τις προσέφεραν οι ειδωλολάτρες, αρνούμενη κάθε τι το αμαρτωλό και ψεύτικο.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος έκαμε αναφορά και πάλι στο θέμα της μετατροπής της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί και κάλεσε τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό του Θεού σε συμμετοχή προσευχής προς τον Θεό, ώστε “να σώσει την Μεγάλη Εκκλησιά από την βεβήλωση εκ μέρους των απογόνων των βαρβάρων κατακτητών της Βασιλίδος των πόλεων και να φωτίση τους «μεγάλους» της γης να καταλάβουν ποιο είναι το πραγματικό νόημα της Τουρκίας διαχρονικά”.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Οικονόμον τον π. Γεώργιο Τζεφριό, Εφημέριο του Ιερού Ναού, ευχηθείς εις αυτόν τα δέοντα.

•Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και εψάλησαν τα Εγκώμια της Αγίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος μίλησε δεόντως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων